Nu er strejken udvidet igen: Her rammer den i Midt- og Vestjylland
I Herning Kommune har 35 sygeplejersker nu nedlagt arbejdet.
Sygeplejestrejken går nu ind i en ny fase.
Fra midnat natten til tirsdag er flere sygeplejersker på sygehusene i Holstebro og Herning samt Herning Kommune begyndt at strejke.
De slutter sig dermed til den landsdækkende strejke, der ifølge DSR nu tæller godt 5.500 sygeplejersker.
- Med den her udvidelse vil endnu flere blive ramt, og det er alvorligt for den enkelte og for hele sundhedsvæsenet. Derfor håber jeg også meget, at arbejdsgivere og politikere kan se, at det er nu, der skal findes nogle penge og en løsning, siger Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.
Opdatering:
På landsplan er det hovedsageligt fertilitetsafdelinger, der bliver ramt, oplyser DSR, mens det i Midt- og Vestjylland særligt går ud over anæstesiafdelingerne på sygehusene i Herning og Holstebro.
35 strejker i Herning
Også sygeplejen i Herning Kommune bliver ramt af den nye, udvidede strejke.
Ifølge kommunen drejer det sig om 35 sygeplejersker hos Visitationsenheden, Rehabiliteringscenteret og Akut Teamet.
I en pressemeddelelse præciserer kommunen, at strejken ikke vil ramme borgere, der får hjælp i eget hjem til eksempelvis smertelindring eller personlig pleje. Det skyldes, at kommunen sammen med sygeplejerskerne er blevet enige om at stille med et såkaldt nødberedskab, der varetager livsvigtige og uopsættelige opgaver.
I stedet rammer strejken kommunens borgere på en række andre områder. Det betyder blandt andet, at der ikke udskrives færdigbehandlede patienter fra hospital til ophold på Rehabiliteringscenteret.
- Konsekvensen er altså, at nogle borgere ikke kan komme hjem fra eksempelvis hospitalet så tidligt som under normale omstændigheder, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Derudover bliver der færre til at tage telefonen hos Visitationsenhedens telefonvagt. Det vil give længere ventetider, oplyser kommunen.
Slutteligt kan en række ansøgninger ikke behandles som følge af strejken.
En række ansøgninger kan ikke behandles: Det gælder blandt andet ansøgninger om rengøring, tøjvask, madservice og handicapkørsel. Der tildeles heller ikke ældre- og plejeboliger.
Efter planen bliver strejken udvidet igen 31. august, men det er kun for sygehuse og kommuner, der ikke ligger i Midt- og Vestjylland.