Tillidsmand om Mohamed Ibrahims afslag: - Det er en katastrofe
Slagteriarbejderen Mohamed Ibrahim har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark. Ticans tillidsmand kalder det en falliterklæring for vores danske land.
Somaliske Mohamed Ibrahim, der arbejder på Ticans slagteri i Thisted, har fået nyt afslag på opholdstilladelse i Danmark. Det er Styrelsen for Rekruttering og Integration, der tirsdag har afgjort sagen, og det er en afgørelse, der ærgrer tillidsmanden på Tican.
- Jeg tænker, at det er en katastrofe. Det er simpelthen en falliterkæring for vores danske land, at vi ikke kan beholde en person, som vil vores land. Det kan jeg næsten ikke holde ud, lyder det fra en tydelig frustreret Peter Uno Andersen.
Den 13. januar fik den 23-årige somalier besked på at forlade Danmark, fordi Udlændingestyrelsen vurderede, at det var sikkert nok for ham at rejse hjem til Somalia. Mohamed Ibrahim klagede efterfølgende over afgørelsen, og den klagesag afventer han stadig svar på.
Men i et andet forsøg på at afværge hjemrejsen, mens han venter på Flygtningenævnets afgørelse, blev han flyttet fra dagholdet til natholdet på Tican.
Det betød en lønstigning for Mohamed Ibrahim, og derfor troede han, at han kunne komme under den såkaldte beløbsgrænseordning, der, hvis udlændingens løn er over 417.793,60 kroner om året, kan give vedkommende lov til at opholde sig i Danmark.
Og selvom Mohamed Ibrahims løn lever op til kravet, så køber Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, altså ikke ansøgningen. Ifølge deres vurdering fordi lønnen kun kommer over grænsen med hjælp fra diverse tillæg.
- Vi har gjort alt det, vi kan. Vi har overholdt loven til punkt og prikke, men når man vælger at gå ind og kigge på, hvordan hans løn er sammensat, fordi han er på akkordløn og siger, at han ikke kan få en garantiløn, så forstår jeg ingenting, lyder det fra Peter Uno Andersen.
Radikale: - Det er absurd
Også hos Det Radikale Venstre har SIRIs afgørelse vakt opsigt. Andreas Steenberg, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, er helt uforstående.
- Det er absurd. Vi har brug for arbejdskraft og at give nydanskere chancen, og så er det helt åndssvagt at smide dem ud. Jeg tror, at han er oppe og tjene 480.000 kroner, og hvis det ikke er nok til at begå sig i Danmark, så er det godt nok svært, siger Andreas Steenberg.
Mohamed Ibrahim og hans advokat vil nu klage over afgørelsen.