Hest er fundet dræbt efter ulveangreb

En hest blev mandag fundet dræbt og ædt ved Borris Hede efter et formodet ulveangreb. Hestens ejer kalder situationen en kæmpe udfordring.

Søren Christensens hest blev fundet dræbt mandag.
Søren Christensens hest blev fundet dræbt mandag.
Foto: Privat
Opdatering

DNA-prøver skal vise, om det er en ulv

TV MIDTVEST har været i kontakt med en fra Miljøministeriets ulveekspertgruppe, som fortæller, at der er taget DNA-prøver for at bekræfte, at det er et ulveangreb.

    En hest på omkring 130 centimeter blev mandag til ulveføde i Borris ved Skjern. 

    Det fortæller hestens ejer Søren Christensen, der har talt med Naturstyrelsens ulvekonsulent, som skulle have bekræftet, at der er tale om et ulveangreb.

    Hesten gik rundt på Forsvarets arealer ved Borris Skydeterræn, som er indhegnet med almindelig tråd, og det var her ejeren fandt resterne af sin hest. 

    For efter angrebet var der ikke meget mere end knogler og indvolde tilbage.

    - Det her er en kæmpe udfordring for os, der har dyr til at gå. Der går en del heste derude, forklarer Søren Christensen.

    Det er første gang, at han oplever at miste en hest til ulven. 

    - Jeg har det skidt med det. Vi skal have fundet en løsning på, hvad vi skal gøre med ulven. Det giver jo hestene stress, siger han. 

    Kommer til at ske igen

    Sidste år mistede 161 husdyr livet til ulven, og det var primært får og lam, som den fik tænderne i. 

    Men Søren Christensen tror ikke, det bliver sidste gang, at ulven får fat i et større bytte.

    - Bliver der flere ulve, kommer der også et større behov for mad. Mine dyr har store arealer, så de kan normalt slippe væk, men det er værre for de dyr, der går i mindre indhegninger, fortæller han.

    Ulven er et dyr som skiller vandene. Der er masser af meninger både for og imod rovdyret, og for Søren Christensen er det hele hverken sort eller hvidt. Men noget skal gøres, mener han.

    - Det er svært det her, for der er mange holdninger. Jeg har det fint med, at ulven er her. Men vi skal have fundet en løsning, så vi kan være her alle sammen. For som det er nu, er det ikke sidste gang, det kommer til at ske, siger Søren Christensen.

    En person fra Miljøministeriets ulveekspertgruppe fortæller, at de afventer DNA-prøver, før de med 100 procent sikkerhed kan sige, at det er en ulv, som står bag angrebet. 
    Han fortæller desuden, at det blot er anden gang, at de oplever et angreb på heste og at begge gange har været på små heste.