Bager Berg har knækket koden: Omsætter for 20 millioner kroner
Mange bagermestre kæmper for at overleve - bagermester Torben Berg satser på lækre kager og på at udvikle forretningen.
Det er svært at være bagermester i Danmark.
Hård konkurrence fra supermarkeder og andre butikker, der sælger bake off, har fået mange til at dreje nøglen om.
Men der er også dem, der har knækket koden - for eksempel bagermester Torben Berg fra Bjerringbro. Hans forretning har 50 ansatte og omsætter for 20 millioner kroner, og opturen ser ud til at fortsætte.
- Vi vækster på alle parametre, siger han.
Der er flere forklaringer på succesen hos den midtjyske bagermester. En af de væsentlige er, at hans virksomhed leverer til 26 Rema 1000-butikker. Og de penge, som den aftale indbringer, bruger han så til at uddanne sit personale og ansætte flere folk.
- Jeg har tre konditorer gående. Det er der ikke ret mange, der har. De har nok at lave til bare at fylde vores egen butik, forklarer Torben Berg.
Og det med konditorerne er en vigtig satsning. Torben Berg satser nemlig rigtig meget på de kager, der kan friste på kaffebordet.
- Brød kan man købe rigtig mange steder, men ikke kagerne, siger han.
Den filosofi giver god mening, vurderer uddannelsesleder Jan Emtkjær Jensen fra Uddannelsescenter Holstebro. Han mener, at nogle bagere har glemt at udvikle produktet.
- Hvis man har hængt fast i sit produktions-setup og ikke har forstået at udvikle det - hvis man har sødmælks-franskbrød og almindeligt franskbrød - så skulle man nok have udviklet paletten lidt mere. Det kan have været medvirkende til, at nogen har lukket. De har ikke været fremme nok i skoene og kan ikke mærke trendsene, siger Jan Emtkjær Jensen.
Torben Bergs butik i Bjerringbro er med i den landsdækkende kæde KonditorBager.