Dyrlæge kommer med advarsel efter uhyggeligt fund i blodprøve
Det er et stigende problem, at kæledyr kommer til at spise stoffer, fortæller en dyrlæge.
Mandag aften blev sidste gang, at Kristian Bak fra Viborg gik en tur med sin 11 måneder gammel cocker spaniel Joey.
Undervejs på turen fik Joey spist hash og morfin - men Kristian Bak opdagede ikke, at der var noget galt med hunden, før dagen efter.
Her begyndte Joey at trække vejret tungt, pibe og have svært ved at bevæge sig.
Kristian Bak fik en akuttid ved Viborg Dyrehospital, hvor dyrlægen hurtigt kunne se, at den var helt galt.
- Hun kiggede på ham i knap 30 sekunder, og så sagde hun, at hun tog ham med ud for at tage nogle prøver.
- Efter et par timer ringede hun og sagde, at hun havde taget blodprøver på ham og givet ham væske, og der var spor af hash i hans blod. Og morfin, fortæller Kristian Bak.
Den 11 måneder gamle cocker spaniel måtte aflives, hvilket er et stort tab for den lille familie, der tæller Kristian Bak, hans kone og deres to børn.
De har fået lavet et lille navneskilt med hundens navn på, og senere er det meningen, at hunden skal stå i en lille urne på et skab i stuen.
- Det var frygteligt. Jeg er normalt ikke typen, der græder, men lige der gjorde jeg. Det var alt for tidligt, og det var forkert, siger han.
Dyrlæge kommer med advarsel
Kristian Bak delte sin historie med Viborg Folkeblad, og siden er reaktionerne væltet ind.
Kristian Bak har oplevet mange andre hundeejere, der deler hans bekymring ovenpå ulykken med Joey.
Ifølge Rikke Fast, der er ejer af Viborg Dyrehospital og var den dyrlæge, der behandlede Joey, så er det et stigende problem, at kæledyr får fat på stoffer som hash.
- Vi ser flere og flere, primært hunde, som indtager blandt andet hash. Bare det her kvartal har vi haft tre andre hunde, som også har indtaget hash, fortæller hun.
Rikke Fast opfordrer derfor hundeejere til at være ekstra opmærksomme.
- Hvad kunne din hund lige finde på at samle op på en gåtur? Ser du den samle noget op, og har du en ide om, hvad det er, så kontakt din dyrlæge og kom afsted med det samme, siger hun.
Hun opfordrer samtidig alle til at stoppe med at smide skrald på jorden, om det så er stoffer, snus eller cigaretskodder, da det kan få store konsekvenser for kæledyr.
Kristian Bak håber også, at hans historie kan være med til at advare andre hundeejere.
- Jeg håber, at folk bliver opmærksomme på, at de skal holde øje med deres hunde, når de går. Uanset om de er løse eller i snor. Der ligger alt muligt skrammel rundt omkring, siger han.