Sendte håndskrevet jobansøgning: Bank "ansætter" otteårige Methea til at skabe god stemning
Til jobsamtalen havde Methea taget smagsprøver med på sine evner, som overtalte ledelsen til at ansætte hende.
"Ansøgning", "ansættelse" og så direktørens efternavn. Det er svære ord at stave til, når man blot er otte år.
Med sirlige bogstaver er Methea Dyring Friis fra Viborg ved at skrive sit livs første jobansøgning. Den er til Jyske Bank og skal beskrive alt det, hun er god til.
- Jeg er god til at skabe god stemning. Jeg elsker matematik. Jeg er også god til at bage, skriver hun i ansøgningen en dag i marts måned.
Det sidste, ved hun, vil gå rent ind hos modtageren, markedsdirektør Chris Stenskrog.
- Jeg ved jo, at Chris elsker kage, og jeg er rigtig god til at bage, forklarer Methea Dyring Friis.
Hendes mor arbejder i Jyske Bank i Viborg, og af og til er Methea på besøg på sin mors arbejdsplads.
- Når jeg kommer derned, bliver jeg bare glad. Når jeg har haft en dårlig dag, så føler jeg, at jeg kan parkere det, når jeg kommer ned i banken og snakker med alle de søde mennesker, siger Methea.
En fredag i marts fik hun så ideen til at sende en vaskeægte jobansøgning til banken. Selvom den ikke er sendt på foranledning af et stillingsopslag, så er den ikke helt uopfordret, fortæller hendes mor, Rebecca Dyring Friis.
For ideen kom, da Methea en dag var med sin mor på arbejde i banken. Hun tog sin mors headset på og lod som om, hun ringede markedsdirektør Chris Stenskrog op.
- "Ja, hallo, det er Chris," sagde han. Så spurgte hun, om hun kunne få job i banken, og til det svarede han, at hun først skulle sende en ansøgning, fortæller Rebecca Dyring Friis og tænkte, at chefen skulle passe på, hvad han sagde.
- Jeg ved jo, at så ville hun gøre det, siger Rebecca.
Behandlet som alle andre ansøgere
Og ganske rigtigt.
Methea gik med det samme hjem og begyndte at skrive. Særligt én ting ville hun kunne bidrage med på arbejdspladsen.
- Jeg kan godt lide at hjælpe, og jeg er rigtig godt til at bage, så det kan jeg gøre, siger Methea Dyring Friis.
Så en fredag eftermiddag i marts cyklede hun hen på Jyske Bank i Viborg efter lukketid og bankede på bagdøren. Med ansøgningen i hånden og spændt på svar.
Det fik hun af markedsdirektør Chris Stenskrog, som kørte hen i banken for at modtage hende.
- Jeg var nede og snakke med hende og sagde til hende, at det var virkelig flot, at hun havde skrevet en ansøgning og kommet hen med den, siger Chris Stenskrog.
Til jobsamtale med småkager under armen
Mandag fik Methea så svar.
Direktøren bad hende komme til jobsamtale den næstkommende fredag.
- Vi synes jo, det var flot, at hun gjorde sig så umage, så vi ville gerne spille med på den og give hende den samme behandling som alle andre jobansøgere, siger Chris Stenskrog.
Fredagen før påske mødte Methea og hendes mor så op til jobsamtale i banken.
- Hun kom ind en time før. Moren fortalte, at Methea var lidt bekymret for, om hun ville være frisk til samtalen, fordi hun havde været til skolefest dagen før, fortæller markedsdirektøren, som med glæde tog imod den lille jobsøgende.
Til samtalen skulle direktøren høre, hvad Methea selv mente, hun kunne bidrage til i banken.
- Så trak hun en pose op fra under bordet med to bøtter småkager, så jeg kunne smage, at hun var god til at bage. "Du skal da med på holdet," sagde jeg så.
Bolsjer smager bedre når de er "tjent"
Nu er Methea så blevet "ansat" i Jyske Bank og fået både t-shirt med logo og en keyholder med titlen "Ekstern konsulent".
Hun hjælper med fylde bolsjer op i skåle, bære glas op i kantinen på 2. sal og lukke bankboksen fredag eftermiddag.
- Vi kan jo ikke ansætte hende rigtigt, så lønnen er, at hun må drikke al den kakao, hun vil fra automaten og spise alle de vingummier og bolsjer, hun vil, siger markedsdirektøren om aftalen med den otteårige.
Ved særlige indsatser kan hun også få en bonus - en biografbillet for to.
Og den løn er Methea Dyring Friis fuldt ud tilfreds med, fortæller hun.
- Bolsjer smager bare bedre, når man har fortjent dem, siger hun.
Hele oplevelsen, håber moren, kan få positiv betydning for hendes datter, når hun en dag skal søge et rigtigt job.
- Det her er hendes første møde med en chef, og han har taget sig så god tid til hende og taget sig af hende. Hun har så meget ro i maven med jobsamtale nu, og det vil følge hende resten af hendes liv, siger Rebecca Dyring Friis. Hun er ikke bekymret for, at "arbejdet" bliver for meget for den otteårige pige.
- Hun skal ikke komme på bestemte tidspunkter, og hvis hun på et tidspunkt ikke synes, det er interessant mere, så kan hun bare stoppe. Men lige nu er hun rigtig glad for at være med, fortæller Rebecca Dyring Friis.