Grøn politiker får indflydelse i Silkeborg
Silkeborg Byråd får fra nytår en ny dreng i klassen, nemlig Alternativets Claus Løwe Klostergård.
Alternativets Claus Løwe Klostergård er grøn i mere end én forstand. Som politiker er han helt grøn og uprøvet, og samtidig går han efter en grønnere profil for Silkeborg.
På valgaftenen blev Claus Løwe Klostergård og Alternativet tungen på vægtskålen i Silkeborg Kommune. Derfor har han fået posten som formand for kommunens Klima- og Miljøudvalget.
- Det bliver helt nyt, og jeg er meget spændt på det. Vi skal have gang i noget biodiversitet. Vi skal have gang i noget permakultur. Vi skal simpelthen hele vejen rundt, siger Claus Løwe Klostergård.
Men at være politisk chef for klima og miljø handler ikke bare om politik, ved den afgående formand.
- Det der med at blive grønnere, det er lettere sagt end gjort. Vi vil alle sammen gerne, men der skal nogle konkrete tiltag til, og mange af de tiltag griber ind i folks hverdag eller er meget dyre eller meget komplekse. Der er mange dilemmaer og mange konfrontationer. Det skal man være klar på, siger Jarl Gorridsen (V).
Mange diskussioner at tage op
Et af de områder, som Claus Løwe Klostergård kommer til at skulle læse op på er Tange Sø. Naturområdet er kunstigt anlagt, og debatten om søens fremtid er ældre end udvalgsformanden selv.
- Vi håber, at han blandt andet har et øje for Tange Sø-problematikken. Vi er meget interesserede i at få en dialog med ham og håber, at han vil lytte til os siger Lars Vedsø, formand for Foreningen til nedlæggelse af Tange Sø.
Claus Løwe Klostergård frygter heldigvis ikke de diskussioner, som følger med posten
- Klima og miljø er noget, vi bliver nødt til at handle på nu. Det er ikke alle, der er vilde med det. Det er jeg klar over. Og jeg er klar over, at det bliver hårdt arbejde. Det er jeg nu ikke så nervøs for. Det skal vi nok klare, siger han.
På valgaftenen fik Claus Løwe Klostergård 361 personlige stemmer.