Mikkel spiser tre gange så meget som andre voksne mænd
Mikkel Leicht kan for fjerde år i træk kalde sig for Danmarks Stærkeste Mand.
Han hedder Light til efternavn. Men Mikkel er alt andet end let. Det 29-årige brød stammer fra byen Flade på Mors, og han er stærkere end alle andre mænd i Danmark – for fjerde år i træk.
- Specielt efter sådan en rigtig tung dødløft, hvor du er er helt svimmel bagefter, og hvor du nærmest har blodet stående ud af næsen og tårer i øjnene – det er det fedeste, siger Mikkel Leicht.
Mikkel bor til dagligt i Valby sammen med sin kæreste Kristine. I starten havde hun svært ved at lægge fordommene om store, pumpede brød fra sig.
- Han ligner jo bare et stort grødhoved. Men det måtte jeg tage rigtig kraftigt i mig igen, da jeg så lærte ham at kende. Lige så stor som han er, lige så omsorgsfuld, betænksom og kærlig er han også, siger Kristine Castance.
Kristine og Mikkel har været sammen i tre et halvt år. Og det kræver sin kvinde at være sammen med en mand, der træner 2 til 3 timer om dagen - hver dag.
- Hele vores hverdag er bygget op omkring Mikkels træning, Mikkels kost og at Mikkel skal blive bedre og bedre hele tiden. Så det er det, der er fokus på, og det er det, der bliver prioriteret, siger Kristine Castance.
Bruger 6000 kroner på mad om måneden
Mikkel vil blive ved med at være den bedste i landet. Udover træning kræver det en del mad at nå det mål år efter år.
- Jeg plejer at spise en hel bakke æg om dagen – det er 15 styk, siger Mikkel Leicht.
- Vi har et rigtig stort madbudget. Det kan godt gøre lidt ondt nogle gange, når man kigger på regnskabet, siger Kristine Castance.
Parret bruger mellem 5-6.000 kroner på mad om måneden. Men når man hører, hvad Mikkel indtager dagligt, forstår man hvorfor. Han spiser omkring 9.000 kalorier om dagen – det er næsten det tredobbelte af, hvad en gennemsnitlig voksen mand skal indtage.
- Når jeg skal tage på i vægt, så skal jeg faktisk spise så meget mad, at det slet ikke er sjovt at spise mere. Jeg spiser, lige til grænsen hvor jeg begynder at kaste op, seks-syv gange om dagen. Hvis jeg ikke spiser sådan, så går jeg i stå meget, meget hurtigt. Både med udvikling i træningen men også med kropsvægt. Så det er et dagsjob at få alt den mad, der skal ind, siger Mikkel Leicht.
Oplært at Morsøs mester
Alt det her med vægte og store, pumpede muskler, det begyndte på hans fødeø Mors for 14 år siden.
Morsøs wrestlerkonge, Asbjørn Riis kan tage en stor del af æren for, at Mikkel er havnet, hvor han er i dag. Han var nemlig med til at forvandle en dreng til en mand dengang for 14 år siden.
- Han er talentfuld, han er stærk og han har viljen og et drive, men også intelligensen til at vide, hvad der er godt for ham, og hvad der er skidt for ham. Nationalt er han langt foran de andre på nuværende tidspunkt. Han er meget dominerende og meget stærkere end de andre herhjemme i øjeblikket, siger Asbjørn Riis.
Arbejder i hvid kittel
Mikkels overarme og hans overdimensionerede benmuskler kunne sagtens komme ham til gavn i mange fag. Men det gør de langt fra. Når Mikkel ikke lige løfter rundt på tunge vægte eller store traktordæk, så arbejder han som bioanalytiker på Amager Hospital.
- Det er faktisk rart nok, for at være bioanalytiker er jo ikke et fysisk hårdt job – det er mere det mentale, jeg skal bruge der. Så når jeg er træt fra træningen fra aftenen før, så kan jeg slappe af i kroppen og bruge hovedet i stedet for, siger Mikkel Leicht.
Mikkel Leicht har tidligere arbejdet på sygehuset i Thisted, men så fandt han kærligheden og rykkede til hovedstaden.
- Jeg er morsingbo der sidder fast i København – sådan føler jeg det i hvert fald – og det ændrer sig aldrig, tror jeg. Om jeg så kommer til at bo i Italien eller på den anden side af jordkloden, så vil jeg altid være morsingbo, siger Mikkel Leicht.
Mikkel Leicht har vundet alt, hvad der er at vinde herhjemme. Derfor er hans største drøm nu, at komme med til Arnold schwarzeneggers stærkmandsstævne i Ohio.
- Det vil betyde, at så kan jeg skrive mig selv ind i historiebøgerne som en af de absolut stærkeste mennesker nogensinde. Det er det tungeste stævn, der findes. Det vil jeg virkelig gerne til – og jeg tror også på, jeg kan!