Stort debatmøde om Kærshovedgård skaber splid: - Det er helligt hykleri

Der blev mandag aften holdt debatmøde om Kærshovedgård i Ikast, men ikke alle var inviteret med. Det forundrer et folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti.

Christian Langballe fra Dansk Folkeparti var ikke inviteret med til høringen, som han kalder for både 'hellig' og 'hyklerisk'.
Christian Langballe fra Dansk Folkeparti var ikke inviteret med til høringen, som han kalder for både 'hellig' og 'hyklerisk'.
Foto: TV MIDTVEST

Beboerne på udrejsecenter Kærshovedgaard er låst fast i en umenneskelig situation.

Det mener en række præster og kirkelige foreninger, som mandag aften havde inviteret til høring i Bakkehuset i Ikast. 

- Der er ingen, der taler deres vilkår og deres situation. Så derfor synes jeg, det er meget vigtigt (At tage debatten, red.). Og det er det, vi gerne vil, siger Lindvig Osmundsen, der er arrangør og forhenværende sognepræst i Bording.

En enøjet debat

Både eksperter og politikere var inviteret med til mødet, som omkring 200 borgere var mødt op. Blandt tilhørerne var der dog ingen fra regeringspartierne.

Det får den lokale venstremand Per Abildskov fra Bording-Engesvang til at kalde debatten for ’enøjet’.

- Det hele handler om, at det er så synd for de her mennesker, der sidder ude på Kærshovedgård. Jeg synes, man er nødt til at tænke over, at de sidder der, fordi de er udvist og fordi, de skal rejse hjem, siger Per Abildskov.

DF ikke inviteret med: - Helligt hykleri

Dansk Folkeparti var dog ikke blevet inviteret med, og det undrer folketingsmedlem Christian Langballe fra DF, som gerne var mødt op.

- Jeg kan regne ud, at vi så ikke er fine nok til det selskab. Det synes jeg bare er ærgerligt, fordi det er en debat, som jeg synes er væsentlig at tage.

- Jeg synes, der er tale om helligt hykleri, hvor man gerne stiller sig næstekærligt an, men konsekvensen bliver, at danskerne skal betale prisen for det, lyder det fra Christian Langballe.

- Ved hvad DF vil sige

Ifølge arrangørerne var der dog en god grund til at lige netop Dansk Folkeparti ikke stod på gæstelisten.

- Vi ved stort set, hvad Dansk Folkeparti vil sige, og vi ønsker at fokusere på de menneskelige omkostninger ved på ubestemt tid at blive placeret i et ingenmandsland (På Kærshovedgård, red.), siger Lindvig Osmundsen.

- Det synes jeg, vi er lykkes med.

Bag debatmødet stod blandt andre folkekirkens asylsamarbejde i Viborg Stift og kirkernes integrationssamarbejde i Holstebro.