Hvordan gør man en grillpølse bæredygtig? Landmænd mødes for at finde løsninger på en af landbrugets største udfordringer
Mandag mødtes 25 landmænd til en workshop. Her skulle de forsøge at gøre svineproduktionen mere bæredygtig.
I Danmark er der over 12 millioner grise, og den produktion skal gøres mere bæredygtig.
Det var temaet for en workshop med 25 landmænd og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, som Tænketanken Frej afholdte i Herning mandag.
Til workshoppen kom der mange idéer på bordet, og det er ikke noget nyt, mener Tom Axelgaard, der er tidligere landmand og administrerende direktør i Goodvalley A/S.
- Det har der altid været i dansk landbrug. Der har altid været en vilje til at omstille sig og en vilje til at blive bedre og til at komme fremad, siger han.
Det er svineavler Svend Agergaard fra Herning enig i.
- Jeg tror helt sikkert, vi har en stor fremtid. Vi har været så meget foran, og vi er så innovative, at vi nok skal finde en løsning, siger han.
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mener, det er vigtigt, at landmændene mødes og forsøger at komme frem til en løsning på, hvordan man ikke bare gør landbruget mere bæredygtigt, men også hvordan man kommunikerer budskabet ud til forbrugerne.
- Danskerne, som de er flest, har ikke den samme berøring med landbruget og med primærproduktionen, som man havde tidligere. Det bliver man nødt til at erkende. Og landmændene sidder ikke her og synes, det er for dårligt. De siger ”hvordan løser vi det? Hvordan kommunikerer vi det bedre til forbrugerne? Hvordan præsenterer vi det her på en måde, som er til at forstå?”, siger han.