Kød og sovs under andre himmelstrøg: Rudi åbner ny restaurant et overraskende sted
Dirty Ranch Steak House i Herning får nu en søsterrestaurant i, hvad ejeren kalder for, "mulighedernes land".
Rudi Eriksens Dirty Ranch Steak House skal have en lillebror, og lokationen er overraskende. Endda også overraskende langt væk.
Det er nemlig ikke en ny restaurant i det midt- og vestjyske, som kunder af restauranten kan se frem til. Faktisk er det slet ikke i Danmark.
Den amerikansk-inspirerede restauration får en filial i eksotiske Thailand, og der er en særlig grund til, at det skal være 11.000 kilometer væk fra moderrestauranten i Herning.
- Hvis man kigger på, hvor lille investeringen er, så ligger det meget mere til højrebenet at tage til Thailand, siger Rudi Eriksen.
Eventyreren poster én million kroner i den nye restaurant i Thailand. Skulle han have udvidet i Danmark, ville det ifølge ham have kostet op mod tre til fem millioner kroner.
Men det er ikke kun pengene, der gør det attraktivt for Rudi Eriksen. Selv har han rejst meget i Thailand som ung, og her har han opdaget, at Thailand har en masse at byde på.
- Jeg synes jo, det er mulighedernes land. Uanset hvad du har brug for, så er det lige om hjørnet, fortæller restauratøren.
Kan man sælge bøffer i Thailand?
Priserne i restauranten kommer ikke til at være forskellige i Danmark og Thailand, for klientellet er der, hvis man spørger Rudi Eriksen. Den nye restaurant kommer med noget nyt til byen.
- Fordi vi har det her spin på steak house-delen, tror jeg på, vi har en chance, forklarer han.
Og er man taget til Thailand i længere tid, skal kunderne nok komme rendende, for man når et punkt, hvor man mangler noget helt særligt.
- Der kommer mange turister hernede, som ikke er så vilde med thailandsk mad. Efter noget tid begynder man at crave noget godt kød og noget sovs, forsikrer Rudi Eriksen.
Alligevel udfordrende at starte i Thailand
Selvom det på papiret ikke er mange penge, Rudi Eriksen skal smide i projektet, betyder det ikke, at det er en leg at komme i gang.
Særlige regler i Thailand gør det sværere for den erfarne kok at arbejde på sin restaurant. Det er nemlig ikke tilladt at udføre en lang række håndværksmæssige jobs for udlændinge. Derfor må Rudi Eriksen kun lede og vejlede et hold af lokale medarbejdere, der skal udføre det faktiske arbejde på restauranten.
- Hernede må du ikke engang tænde en stikkontakt selv. Så er du i risiko for at komme i konflikt med immigrationsmyndighederne, beretter Rudi Eriksen efterfulgt af et grin.
Globetrotteren må tage til takke med at sidde udenfor restauranten på gaden, hvor myndighederne tydeligt kan se, at han ikke laver noget fysisk krævende.
For nu består arbejdet i at få restauranten klar, så der inden længe kan bydes velkommen til sultne gæster i ferieparadiset.