På Pernilles arbejde starter dagen med at ligge i planke

To minutters motion fra morgenstunden har skabt et stærkere kollegialt sammenhold på Pernille Nakskov Petersens arbejdsplads.

0:12
Pernille Nakskov Petersen og hendes kollegaer starter hver arbejdsdag med at ligge to minutter i planke.
Foto: Pernille Nakskov Petersen

Når klokken slår 09.00 lyder en alarm på Pernille Nakskov Petersens arbejde.

Så ved hun og resten af kontoret, at det er tid til at lægge sig i planke på gulvet.

- Det lyder måske åndssvagt, men det er faktisk sjovt og hyggeligt lige at få pulsen op fra morgenstunden, siger hun til TV MIDTVEST.

Ideen om at starte arbejdsdagen med lidt motion kom fra en kollega for tre uger siden, men blev hurtigt grebet af resten af kollegagruppen hos Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden i Holstebro.

Nu er de en lille håndfuld kollegaer, der fast deltager, mens endnu et par stykker kommer en gang imellem.

- Det er fedt at kunne hjælpe hinanden i gang og lægge mærke til, når de andre bliver bedre. Vi motiverer hinanden, og det skaber et stærkere kollegialt sammenhold, siger Pernille Nakskov Petersen.

Tænker klarere bagefter

Pernille Nakskov Petersen er projektleder for digital marketing, og det meste af hendes arbejde foregår foran en computer.

- Et kontorjob kan godt være hårdt. Derfor er det fedt lige at få pulsen op. Jeg tænkere klarere bagefter og kan bedre tackle svære opgaver, siger hun.

I to minutter ligger hun hver morgen sammen med sine kollegaer på gulvet og får sved på panden.

Nogle holder ud indtil alarmen lyder igen, mens andre som Pernille Nakskov Petersen tager pauser undervejs.

Begge dele er fint, lyder det fra projektlederen, der understreger, at det også er helt okay at springe over.

Risiko for gruppepres

Pernille Nakskov Petersen har delt sine erfaringer med at få lidt bevægelse ind i arbejdsdagen på det sociale medie LinkedIn, og her er en anden bruger bekymret for, at sådanne tiltag kan skabe gruppepres.

Den bekymring, kan hun godt forstå.

- Vi er en lille og åben organisation, men jeg kan sagtens se, at det kan skabe udfordringer i andre og større virksomheder. Især hvis det bliver proppet ned ovenfra. Men her kom ønsket fra os selv, siger Pernille Nakskov Petersen.

Skulle andre have lyst til at gøre noget lignende på deres arbejdsplads, er opfordringen klar.

- Bring ideen op til frokost, til fredagsbar eller i en anden uformel ramme. Foreslå, at det kan være et midlertidigt eksperiment, fordi det kan måske være en stor mundfuld, hvis det er permanent. Så kan man altid finde ud af, om det skal blive.

Initiativet fortsætter i hvert fald hos Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden, hvor alarmen ringer igen i morgen kl. 09.00.