Kærshovedgård: Chikane mod kvindelige ansatte
Chikanen på Kærshovedgård ved Ikast har været så voldsom, at tre kvindelige ansatte er stoppet med at arbejde på udrejsecenteret.
Tre kvindelige ansatte ved udrejsecenter Kærshovedgård er stoppet med at arbejde på centret, fordi de bliver chikaneret og truet af nogle af beboerne.
- Det er verbale trusler om overfald og andre krænkelser af seksuel karakter, fortæller Brian Hedensted, fællestillidsrepræsentant, Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland.
I følge tillidsrepræsentanten er det en gruppe på omkring 10 procent af beboerne, der står bag chikanen. Krænkelserne har resulteret i, at flere af de kvindelige ansatte nu er sygemeldte.
- Det er jo trist, at man skal gå i nogle arbejdsforhold, hvor det medfører, at man kan risikere at blive syg, siger tillidsrepræsentanten til TV MIDTVEST.
Og et belastende arbejde kan have store konsekvenser for de ansatte, mener en psykolog.
- Det er meget almindelig i sådan en situation, at man reagerer med at blive bange og man reagerer med at spekulere på, om er det bare tomme trusler eller bliver det til virkelighed, siger psykolog Lars Peter Andersen, Arbejdsmedicinsk klinik i Herning.
Kan ikke bare fjerne beboere
Chikanen på Kærshovedgård kan være svær at stoppe helt, fordi beboerne, der står bag den grove chikane, ikke kan fjernes fra centeret. Det vil personalet nu ha lavet om på, så de kan passe deres arbejde.
- Det er en udfordring at de max 10 procent, der står for balladen, at de, når de har lavet noget de ikke må, så går man væk og kommer tilbage igen. Der bør være mulighed for at flytte dem et andet sted hen end Kærshovedgård, mener fællestillidsrepræsentant Brian Hedensted.
Men det er ikke løsningen, mener kriminalforsorgen.
- Som retssamfund skal man være påpasselig, om man har nogle der bliver frihedsberøvede. Det er jo domstolene, der står for den del. Vi kan jo ikke flytte nogle uden dom. Det er jo sådan retssamfundet fungerer, siger Una Jensen, Områdedirektør, Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland.