Ny chef vil ændre omverdenens billede af Kærshovedgård
Niels Johan Geil mener, at medierne tegner et alt for negativt billede af udrejsecentret.
Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording har fået ny chef.
Ny mand på chefkontoret er den 59-årige Niels Johan Geil, der kommer med en meget blandet baggrund.
Han har været afdelingsleder for fire asylcentre i det sønderjyske, men har også en fortid som generalsekretær for KFUM-spejderne og som efterskoleforstander.
Han begyndte efter nytår i en nyoprettet stilling som institutionschef og kommer med en klar ambition om at ændre omverdenens opfattelse af udrejsecentret.
- Jeg oplever en masse samarbejdsvenlige og fornuftige beboere. Det skræmmebillede, der bliver tegnet i medierne, kan jeg i hvert fald ikke umiddelbart genkende, siger han.
Trygt og værdigt ophold
Den nye institutionschef mener, at Kærshovedgård bliver fremstillet som et sted med mange problemer i hverdagen og mange kriminelle beboere. Et billede som han ikke kan genkende.
- Sandheden er jo, at det er en meget lille del af vores beboere, som reelt har en problematisk adfærd, og som er dømte kriminelle. Langt de fleste er jo afviste asylansøgere, som har fået afvist deres asylsag og så ikke mener, at de er i stand til at rejse hjem, fordi de gruer for konsekvenserne.
Niels Johan Geil mener, at beboerne i bund og grund befinder sig i en ulykkelig situation.
- Jeg kan sagtens forstå, at man skal motivere beboerne til at rejse hjem ved ikke at gøre deres forhold alt for attraktive, men stadigvæk er vi også forpligtede til at give dem et trygt og værdigt ophold, og dermed skal det jo ikke være utåleligt.
- Vi behandler beboerne ordentligt, men det er klart, at de er i en situation, som hverken du eller jeg ville have lyst til at leve under, siger han.
Der er 250 beboere og 65 ansatte på Kærshovedgård.