God mad skal redde gammelt badehotel: - Vi vil være de bedste
Vedersø Klit Badehotel er for nylig blevet overtaget af en ny forpagtertrio, som vil gøre hotellet til et kulinarisk fyrtårn i Midt- og Vestjylland.
Fisk, krondyr, svampe, rodfrugter... Vestjylland bugner med råvarer af høj kvalitet, og det vil de nye forpagtere af Vedersø Klit Badehotel udnytte.
- Det skal være sådan, at hele Vestkysten har lyst til at komme til Vedersø Klit Badehotel og spise. Det er vores ambition, at kvaliteten skal være så god. Vi vil være de bedste. Længere eller kortere er den sådan set ikke, siger Nick Mogensen, der er 29 år gammel.
Han har sammen med sin 22-årige bror Oliver Mogensen og deres forretningspartner Daniel Daustrand på 27 år overtaget driften af det gamle badehotel, som er det eneste af sin slags i Midt- og Vestjylland. Trekløveret fik nøglerne til hotellet i starten af februar, og planen er altså nu at et fokus på lokale ingredienser og godt håndværk skal løfte Vedersø Klit Badehotel op til at være et sted, som andre restauranter holder øje med.
- Det skal helst være lidt af en oplevelse at komme herind og spise, siger Nick Mogensen.
Hårdt arbejde forude
Vedersø Klit Badehotel er kendt af de fleste i området, men de seneste år har der ikke været meget liv i hotellet. Siden 2007 er stedet gået konkurs fem gange, og selv om en støtteforening har forsøgt at puste fornyet liv i det 91 år gamle hotel, så har det indtil videre vist sig at være kunstigt åndedræt uden succes.
Den deprimerende historie er dog ikke noget, som de tre nye forpagtere tager alt for tungt. De er rykket fra Aarhus til Vedersø Klit for at gøre hotellet til det samlingspunkt for lokalområdet, som det var i tidernes morgen.
- Hvis ikke vi kan lykkes her, så tror jeg ikke på, at der er nogen, der kan. Om vores projekt er galt eller genialt, det vil jo vise sig over de næste par år, siger Daniel Daustrand.
Hotellet er ejet af erhvervsmanden Kim Krull Jørgensen fra Viborg, som er overbevist om, at han nu endelig har fundet de rigtige til at drive det konkursplagede sted.
- Jeg er sikker på, at de her tre unge mænd vil lægge rigtig mange timer i det. De har jo taget hele deres familie, deres kærester og det hele med. Så jeg er slet ikke i tvivl, at med det mod og det engagement og den iver, de lægger for dagen, så kan det her lade sig gøre, siger han.
Påsken bliver generalprøve
Den første tid er gået med at få ryddet op på de tusindvis af kvadratmeter, som gennem årene er blevet fyldt med mere eller mindre brugbare rester efter de tidligere forpagtere. Så snart knoklearbejdet er færdigt, er de nye forpagtere klar til at komme i gang med den sjove del: At afholde fester, konferencer, koncerter og andre arrangementer på hotellet.
- Visionen er at skabe et sted, som er kulturbærer for hele området. Vi har en masse gode idéer, og måske bliver det taget godt imod, men det kan også være, at folk siger ‘det var sgu nok lige århusiansk nok’. Så tager vi den derfra, og så må vi jo enten skrue op eller ned, siger Oliver Mogensen.
I første omgang er påsken sat som skæringsdato for, hvornår det nye Vedersø Klit Badehotel for alvor er klar til at træde ind i fremtiden. Onsdag den 28. marts planlægger de nye forpagtere at holde åbent hus, og det bliver den helt store generalprøve for, om de kan finde ud af at drive hotel.
- Det er meget afgørende, for påsken er vores første reelle højsæson. Men man skal ikke gå og bruge alt for meget energi på at spekulere over ‘hvad nu hvis’ eller ‘tænk nu, hvis det her arrangement ikke bliver godt’. Vi ved det ikke. Så den eneste måde, vi kan finde ud af det på, det er ved at prøve det, siger Oliver Mogensen.