Kort nyt
Hætteklædt tyv slog til: Hævede stort beløb på kvindes kort
Et mistænkeligt syn fik tirsdag personalet ved Skjern Bank til at løfte røret og ringe til politiet.
En person iklædt hættetrøje blev nemlig ved middagstid set hæve 10.000 kroner fra hæveautomaten med et kort, som tilhørte en 76-årig kvinde fa Videbæksområdet. Det oplyser Peter Ackermann, der er politibetjent ved lokalpolitiet i Ringkøbing.
Senere kom der en melding om, at den hætteklædte person var set hæve 2000 kroner ved Andelskassen i Skjern med samme kort.
Der er ingen anholdte i sagen endnu, men politiet er ved at undersøge videoovervågning fra stedet.
Hvis du har relevant information i forbindelse med sagen, kan du kontakte politiet på 114.
Sådan går det, efter bager blev mødt af kritik for halloweenudsmykning
Bager Møller i Skjern er i øjeblikket lagt ned af søde privatbeskeder, mails og nysgerrige kunder, der valfarter til butikken, efter TV MIDTVEST fortalte, at de havde gjort en fireårig pige meget bange over deres udsmykning i anledning af halloween.
Sådan påvirker Danish Crown-fyringer ansatte her i landsdelen
Tidligere på måneden varslede kødproducenten Danish Crown, at den måtte nedlægge 500 stillinger.
Nu er det besluttet, hvordan fyringerne fordeler sig blandt alle slagterikoncernens afdelinger.
- To ud af tre afskedigelser er sket på vores hovedkontor i Randers. De resterende er bredt fordelt ud over de 10 andre lokaliteter, siger han.
Danish Crown har her i landsdelen et slagteri i Herning, hvor der er sket enkelte fyringer.
SF-politiker skal på barsel
Signe Munk venter sit andet barn og har meddelt Folketinget, at hun ønsker at gå på barsel i december. Om den politiske timing er god, ved SF’eren ikke.
Hvert år mødes chauffører og fejrer afdød arbejdsgiver
Vagn Poulsen fra Sørvad var ikke som vognmænd er flest, hvis man skal tro de chauffører, han havde i sine lastbiler.
Ud over at han kunne tale i to telefoner på en gang, så satte han så dybe spor i de ansatte, at de mødes hvert år for at mindes en helt særlig arbejdsgiver.
Sådan bliver Ulf Pilgaards bisættelse
Ulf Pilgaard skal bisættes fredag den 8. november ved en ceremoni i Messiaskirken i Charlottenlund.
Det oplyser Hammer PR og Kommunikation på vegne af de efterladte til Ekstra Bladet.
Den danske skuespiller, der blev født i Skive, døde mandag efter kort tids sygdom. Han blev 83 år.
- Min elskede far er gået bort. Hans nærvær og livsglæde vil jeg savne, og hans minde vil leve videre i vores hjerter, udtalte hans søn, Christian Pilgaard, i en pressemeddelelsen mandag.
Arrangementet vil blive privat, oplyser familien.
Den danske skuespiller og komiker var aktiv på den danske skuespilscene næsten helt frem til sin død.
Han var særligt kendt for at være en del af Cirkusrevyen, som han var med i gennem 40 sæsoner. Pilgaard havde sin sidste forestilling i Teltet på Bakken i 2021.
Senest var han i 2023 med i fortsættelsen til Ole Bornedals film "Nattevagten" fra 1994.
Ekspert med opråb: Lad vær med at smide græskar i naturen
Landskabsforvalter hos Miljøstyrelsen, Janni Egestad Kristiansen, fraråder, at man dumper sine brugte græskar i naturen, som mange ellers opfordrer til på de sociale medier.
Lægeuddannelse på vej til landsdelen
Herning Kommune, Aarhus Universitet og Region Midtjylland vil fra 2029 oprette 30 pladser til kandidatstuderende i medicin på den gamle sygehusgrund i Herning.
Det skriver samarbejdsparterne i en pressemeddelelse.
De studerende skal læse de første tre år af deres uddannelse med start i 2026 i Aarhus, inden de kan rykke til Herning, men prodekan Lise Wogensen Bach understreger, at drømmen er, at der også skal være forløb under bachelordelen i Herning.
- Som uddannelsesinstitution har vi et ansvar for at udvikle hele regionen, og vi vil gerne, at der er nogen, der uddanner sig i Herning og bliver boende der, siger hun.
Uddannelsen skal ligge i et nyt fælleshus kaldet SUND+, hvor også sygeplejerskeuddannelsen, radiografuddannelsen og den kommunale sygeplejeklink skal bo.
"Rav-Aage" blev mindet
Tirsdag kunne ”Rav-Aage” være fyldt 100 år. I den anledning var knap 100 mennesker samlet til en mindesammenkomst ved hans gravsted i Thyborøn.
Med blomster, sang og taler blev ”Rav-Aage” - som rigtigt hed Aage Hansen - hyldet for sin utrættelige kamp for at få oprenset giftdepoterne efter Cheminova.
Flere indbrud i landsdelen - og der kan være flere tyve på spil
Lokalpolitiet i Herning og Viborg melder tilsammen om 10 anmeldelser af indbrud begået mellem fredag og tirsdag.
Der er anmeldelser om ét indbrud i henholdsvis Herning, Lind, Sunds og Nørre Snede, mens tre villaer i Ikast og to villaer og en kontorbygning i Viborg har haft besøg af ubudne gæster.
- Det er ikke, fordi jeg tror, at det er de samme, der har gjort det. Det tror jeg ikke. Måske, det er de samme i Ikast, men ellers er der lang mellem gerningsstederne, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning og tilføjer, at tyvene primært er gået efter smykker.
I Viborg foregik indbruddet det ene sted ved, at en eller flere tyve brød ind i villaen gennem et soveværelsesvindue, mens der i den anden villa blev brudt ind via en havedør, oplyser lokalpolitiet i Viborg.
Begge steder var det ved eftermiddagstid i går, tirsdag.
Natten til onsdag var der desuden indbrud i en kontorbygning. Ingen af stederne i Viborg er der endnu overblik over, hvad der er stjålet.
Musikgruppes sang gik pludselig amok på sociale medier
Line Gade fra Hurup og Sebastian Igens fra Aarhus, der tilsammen spiller musik under navnet ROYA, havde længe drømt om at slå igennem som musikere. Og nu er det pludselig sket, fortæller de til TV 2 Nord.
Deres nyeste nummer "Cruise" fik på få dage 13 millioner afspilninger, og så var deres liv forandrede, for fra det øjeblik kunne de leve af musikken.
Ikast forlænger med dansk landsholdsstreg
Den danske håndboldlandsholdspiller Sarah Iversen har viet sin fremtid til Ikast Håndbold.
Onsdag meddeler den midtjyske klub, at stregspilleren har sat sin underskrift på en ny kontrakt, der binder hende frem til sommeren 2027.
- Det bliver to år mere nu, fordi jeg stortrives, fordi jeg er sindssygt glad for miljøet, klubben, byen og ikke mindst min rolle. Jeg tror ikke, jeg kan få det meget bedre nogle andre steder, siger Sarah Iversen til klubbens hjemmeside.
Hun har spillet for Ikast siden 2018. Tidligere optrådte københavneren for Nykøbing Falster Håndboldklub og Odense Håndbold.
Selv om hun har rundet 34 år, har et karrierestop ikke været på tale.
- Jeg føler mig enormt privilegeret, og så længe hovedet, kroppen og konkurrencegenet er så stærkt, så bliver jeg ved. Jeg elsker virkelig at være her, siger Sarah Iversen.
Hun fik sin landsholdsdebut i 2016. Siden har hun været med til en stribe internationale mesterskaber.
Flere aflyste tog
Toget mellem Viborg St. og Aarhus med afgang kl. 08:39 er aflyst. Det oplyser GoCollective i en pressemeddelelse, hvor operatøren skriver, at aflysningen skyldes materielforhold.
Afgangen mellem Hinnerup St. og Viborg St. kl. 07:40, var aflyst af samme årsag, ligesom toget mellem Struer og Aarhus klokken 08.32 er aflyst - igen på grund af materielforhold.
Sådan blev dommen for private badebroer i Silkeborg
Det bliver fremover muligt at ansøge om at få lavet en privat bade- og bådebro i Silkeborg søerne.
Det blev resultat af et møde tirsdag aften i byrådet, skriver Midtjyllands Avis. Det var ellers på tegnebrættet, at det skulle være slut med bade- og bådebroer i Silkeborg.
Alle ansøgninger om nye broer nu skal nu som noget nyt behandles individuelt af klima- og miljøudvalget og plan- og vejudvalget i stedet for at kunne håndteres administrativt efter faste rammer, som der hidtil har været.
Vær opmærksom: Levende dyr på vejen
Hvis du onsdag morgen kører ad rute 11 fra Skjern mod Holstebro, så vær opmærksom på strækningen mellem Sørvad og Holstebro S.
Her er der risiko for at støde på levende dyr på vejen, oplyser Vejdirektoratet.
Aktindsigt kaster lys over forlænget fængsling
Mere end en uge efter, at en 43-årig mand og en 61-årig mand fik forlænget deres fængsling i en opsigtsvækkende sag, kan TV MIDTVEST og TV 2 Østjylland nu fortælle, hvorfor de skal blive bag lås og slå.
Det sker på baggrund af en aktindsigt ved Retten i Aarhus.
Nyt tiltag skal løfte kvaliteten for børneidræt
DIF lancerer onsdag trænerløftet. Det skal hjælpe til at udvikle trænere og fastholde børn i idræt, lyder det.
Kvaliteten skal løftes for idrætstilbuddene til danske børn og unge.
Togaflysning på strækning mellem Skjern og Herning
Tog 5806 fra Skjern St. mod Herning St. onsdag morgen klokken 06:45 er aflyst. Det oplyser Gocollective.
Tog 5603 mellem Herning St. og Struer St. med afgang klokken 07:27 er også aflyst.
Togselskabet har ikke indsat togbusser. De henviser til næste afgang.
Ingen vand i vandhanen: Byområde ramt af nedbrud
Flere steder i Halgård, Nyboområdet og på Herningvej i Holstebro vågner man onsdag morgen op til, at der ikke er vand i vandhanen.
Det skyldes et ledningsbrud, som gør, at Vestforsyning har været nødt til at lukke for vandet fra klokken 6 onsdag morgen.
Vestforsyning skriver på deres hjemmeside, at de forventer, at problemet er løst klokken 15.
Man vil efterfølgende kunne opleve en ikke-sundhedsskadelig misfarvning af vandet. Her skal du blot lade vandet løbe et stykke tid, så bliver det klart igen, skriver de.
Tørt efterårsvej i vente onsdag
Dagens vejr byder på tørt efterårsvejr med mulighed for solstrejf flere steder. Temperaturen holder sig mellem 10 og 12 grader, med en let til frisk vind fra nordvest – dog stedvis hård vind langs Vestkysten.
Til aften og natten dækkes himlen gradvist til med skyer, og temperaturen falder til mellem 5 og 10 grader. Vinden aftager en smule og drejer til vest og sydvest, men ved Vestkysten kan den stadig nå frisk til hård styrke.
Opfinder mener at kunne fikse iltsvind med snuptag
Flere af landsdelens fjorde og vandløb lider under iltsvind, men sådan behøver det ikke være. I hvert fald mener landmand og opfinder Andreas Ifversen fra Thy, at han har knækket koden til at løse problemet.
Kan det virkelig lade sig gøre, at en enkelt mand lige kan regne det hele ud?
- Vi lever i en verden, hvor folk ikke accepterer, at der findes opfindere. Det er noget sjovt noget. Det var jo heller ikke en gruppe af mennesker, der opfandt hjulet, siger Andreas Ifversen.
Kort fortalt indebærer Andreas Ifversen opfindelse, at man sætter kvælstofsmålere op i de brønde, der står på drænet landbrugsjord. Hvis kvælstofsindholdet måles til at være for højt, skal der lukkes af, så vandet ikke vil løbe direkte ud i vandløb og fjorde, men derimod sendes hen over arealer, der kan optage vandets kvælstof.