Kort nyt

16. sep 2024 kl. 07:53

Hunde står i kø til internaterne

584 hunde er i alt blevet indleveret på internaterne i Brande, Roskilde, Aarhus, Nordjylland og Fyn i år.

Og det peger på en særlig tendens ifølge Dyrenes Beskyttelse.

- Vi oplever en stigende interesse for at komme af med hunde, hvilket bliver tydeligt, når der må oprettes ventelister for at indlevere hunde på vores internater, lyder det fra Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

I 2023 kom i alt 602 hunde til dyreinternaterne. 

Hundene venter i gennemsnit 17 dage på nye ejere. 

Indleveringen af hundene skyldes blandt andet, ifølge Dyrenes Beskyttelse, at mange familier ikke har taget stilling til dyrets adfærd og behov inden anskaffelse.

Kl. 20.39

Vær opmærksom: Tæt tåge venter igen

Skal du ud at køre natten til torsdag eller tidligt torsdag morgen, skal du være opmærksom på risiko for tæt tåge. DMI varsler tågen i hele Midt- og Vestjylland fra midnat til klokken 10.00 torsdag formiddag.

Flere steder forventes der en sigtbarhed på under 100 meter.

- Tæt tåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt, og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt, lyder opfordringen fra DMI på deres hjemmeside.

Til gengæld kan vi glæde os over, at der på den anden side af tågen venter en rigtig flot torsdag med masser af sol og svag vind.

Har du brug for at få opdateret, hvilket lys du skal bruge på bilen, når det er tåget, kan du gøre det i artiklen her.

Foto på forsiden: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Kl. 20.15

Nyt projekt skal gøre Limfjorden til et klasselokale

På Mors håber man, at et nyt projekt vil gøre børn og unge til eksperter i deres egen natur. Onsdag tog børnehavebørn fra Midtmors Børnehave så krabberne i hænderne.

Kl. 18.52

Tidligere VFF-træner debuterer i Champions League med storsejr

Den tidligere Viborg FF-træner, Lars Friis, har fået en forrygende debut i Europas bedste klubturnering.

Friis og Sparta Prag vandt onsdag Champions League-premieren med 3-0 over østrigske RB Salzburg efter en meget overbevisende indsats hjemme på Letná, hvor tjekkerne var bedst i stort set hele opgøret.

Der var spillet under to minutter, før den danske træner første gang kunne juble på sidelinjen.

Hans hold erobrede bolden højt på banen, Lukás Haraslín trykkede af, og den tidligere FC Midtjylland-finne Kaan Kairinen var først over riposten og sendte den i mål.

Inden pausen øgede nigerianeren Victor Olatunji til 2-0, og han spillede også en rolle i 3-0-målet efter pausen.

Dermed fik Sparta Prag en optimal start på klubbens første deltagelse i Europas bedste klubturnering siden 2005/06-sæsonen.

Foto på forsiden: Petr David Josek/AP/Ritzau Scanpix.

Kl. 18.33

Nikita læser til automekaniker som en af få

Nikita Heidary er en af få kvinder, der uddanner sig på en erhvervsuddannelse. Men hun er allerede nu ganske sikker på, at hun ikke kommer til at bruge sin uddannelse.

Kl. 17.56

Motorvej kan ende tæt på lille landsby

I landsbyen Skelhøje sydvest for Viborg er der både optimisme og bange anelser forbundet med en potentiel motorvej i baghaven. For borgmester Ulrik Wilbek betyder det ikke noget, om den kommer til at gå vest eller øst om Viborg.

Kl. 17.50

Partier trækker sig fra grøn trepart

Alternativet trækker sig fra forhandlingerne om den grønne trepart, som partilederen kalder en "dybt problematisk" og "udemokratisk" proces.

Det samme gør Danmarksdemokraterne, som dog hele vejen igennem har afvist hovedformålet om en CO2-afgift i landbruget.

Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde, var til møde med trepartsminister Jeppe Bruus (S) tirsdag, og han meldelte ifølge partilederen, at der ikke er noget at forhandle om.

Flere kilder i den politiske proces vurderer, at regeringen går efter at lande en aftale i løbet af kort tid.

Den grønne trepart er en aftale indgået mellem regeringen, Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug & Fødevarer, Fødevareforbundet NNF, Dansk Metal, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening.

Anledningen til treparten var, at regeringen vil indføre en CO2-afgift i landbruget. Det ledte siden til en trepartsproces.

Kl. 17.33

Politikere: Mindre regionsråd vil true demokratiet

Regeringen har meldt ud, at der for fremtiden skal sidde markant færre regionsrådsmedlemmer i Region Midt og Region Nordjylland.

Og det hænger ikke umiddelbart sammen med et mere nært sundhedsvæsen, som regeringen også ønsker, mener Steen Jakobsen, der er regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Kl. 16.47

Med igen: Men Svend har ikke ændret sig

"Landmand søger kærlighed" ruller over skærmen igen, og Svend Kirkegaard Hansen er atter med, ligesom han var det i 2020. Denne gang er kvægbonden fra Bækmarksbro dog mere ombejlet, men han har har ikke ændret sig. 

Kl. 16.04

Vingegaard-kammerat underskriver vild aftale

Hvis Jonas Vingegaard vil cykle med holdkammeraten Wout van Aert resten af sin karriere, så bliver det på holdet Team Visma | Lease a Bike.

Den belgiske stjerne har nemlig underskrevet en evighedsaftale, så han cykler hos Team Visma | Lease a Bike, indtil han indstiller karrieren.

Sådan lyder meldingen fra holdet i en pressemeddelelse, skriver TV 2. I forvejen stod den 30-årige belgiers kontrakt til at udløbe sidst i 2026.

- Det her hold er unikt og har passet til mig i fem år. Sådan vil jeg gerne have, at det forbliver, og derfor har jeg besluttet at blive her for evigt, og det føles rigtig godt, forklarer Van Aert til holdets hjemmeside.

I en lyn-analyse hos TV 2 siger cykelekspert Emil Mielke Vinjebo, at det potentielt kan have indflydelse på en rytters moral, hvis han er sikret økonomisk på den måde.

- Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt om en sådan kontrakt før. Det er godt nok vildt, lyder det i analysen ved TV 2.

Om andre holdkammerater følger Wout van Arets eksempel vides ikke. Lige nu står Vingegaards kontrakt med Visma-holdet til at udløbe i 2028.

Foto på forsiden: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Kl. 16.00

De er tiltalt for at være med i narkoring på Kærshovedgård - nu afgøres deres sag

Store mængder hård narkotika nedgravet i et skovområde og solgt i lokalområdet. Alt sammen angiveligt begået af fem tiltalte i 30'erne, der alle har boet på Udrejsecenter Kærshovedgård. 

Efter 24 retsdage afsiger Retten i Herning torsdag formiddag dom i sagen, hvor der er årelange fængselsstraffe i spil.

Kl. 14.52

Ekspert: Ny rute vil blive en klar konkurrent

Nye udfordringer kan være på vej for Midtjyllands Lufthavn, der i mere end et årti har haft det svært. Til marts 2025 melder en ny konkurrent sig nemlig på banen.

Kl. 14.29

Holstebro Musikskole vil hjælpe flere sygdomsramte

Musik kan bruges til at få os til at få det bedre, og derfor skal vi være bedre til at bruge musikken til sygdomsramte. Det er tanken bag flere nye kor, som er på vej hos Holstebro Musikskole.

Her har de i dag allerede et parkinsonkor, men inden længe vil de også have både et neurokor og et demenskor, ligesom endnu flere projekter er på vej.

- Vi får det simpelthen bedre af musik, og derfor kan vi måske lettere håndtere de udfordringer, vi kan have i forhold til sygdomme eller i forhold til en særlig situation i forbindelse med en sygemelding eller andre ting i livet, der kan krasse en lille smule. Det vil vi gerne biddrage til, siger Linda Kaul Steffensen, som er souschef på musikskolen i Holstebro.

Kl. 14.00

Victoria fik øje på særligt fænomen på himlen

Victoria Vinther var i går eftermiddag på besøg hos sin mor. De nød eftermiddagssolen på terrassen, da Victoria fik øje på noget, hun aldrig før har set.

Kl. 13.19

14-årig taget på tunet knallert - kunne "køre som en motorcykel"

En målrettet indsats mod knallerter i Silkeborg Kommune fik tirsdag fælden til at klappe for en del trafikanter. 

Særligt én fangede politiets opmærksomhed. 

- En 14-årig blev taget uden kørekort på en knallert 30, der var tunet så meget, at den kunne køre så hurtigt som en motorcykel, siger Carsten Holm fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Den blev målt på et rullefelt til en tophastighed på 81 kilometer i timen. 

Også fem andre knallerter, der blev stoppet som en del af indsatsen, kunne køre for stærkt som følge af det politiet kalder "konstruktive ændringer" - bedre kendt som tuning. 

Lokalpolitiet i Silkeborg var først til stede i Them og senere omkring Kjellerup.

Og indsatsen gav også pote med andet end knallerter. 

- Vi har sigtet bilister for at tale i telefon og køre uden sele. Der var også uddelt bøder for at køre på el-løbehjul uden hjelm, siger Carsten Holm.

Kl. 13.03

Tre motorvejsmuligheder netop offentliggjort

I en netop offentliggjort rapport fra Vejdirektoratet deles der tre bud på, hvor en kommende motorvej ved Viborg skal ligge.

Kl. 12.11

Baby-alpaka reddet ved fødslen

En sød lille baby-alpaka måtte forleden reddes fra at drukne i fostervand. Se videoen, hvor alpaka-mor Hanne fulgte aktionen.

Kl. 11.19

Bollervejs historie skal respekteres

Vejskiltet på Bollervej har en historisk tilknytning til området, og derfor er et navneskift ikke øverst på ønskelisten. 

Kl. 10.36

Skoleleder: - Det er trist og tragisk

Tirsdag eftermiddag mistede en 14-årig dreng, som var elev på Sunds Skole, livet i en ulykke, da han og en anden 14-årig dreng kørte ræs på en mark i nærområdet.

Det berører selvfølgelig alle på skolen i dag.

- Det er trist og tragisk, siger en tydeligt berørt skoleleder Boris Loftager, der i denne artikel fortæller, hvordan skolen håndterer den ulykkelige situation:

Kl. 09.45

Tågen sætter krav til lygtetænding på bilen

Tågen gør det svært at se i morgentrafikken, og når man så glemmer at tænde det korrekte lys, så bliver også svært at blive set. Vi genopfrisker reglerne.

Kl. 09.28

Markant færre skal sidde i regionsrådene

Sidst vi gik i stemmeboksen til regionsrådsvalget i 2021 var det for at stemme 41 medlemmer ind i både Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Men der skal for eftertiden sidde markant færre folkevalgte i de to regionsråd, lyder det i regeringens nye sundhedsudspil, der blev præsenteret onsdag formiddag.

Her præsenteres det, at de nye regioner fortsat skal ledes af direkte valgte politikere i regionsrådene, men at antallet af politikere i rådene kommer til at afhænge af regionens størrelse.

Det betyder, at Region Nordjylland bliver den mindste region med 25 medlemmer, og i Region Midtjylland skal 31 politikere for eftertiden sidde med om bordet. Det er en reducering på henholdsvis 39 og 24 procent.

I øvrigt sammenlægges Region Sjælland og Region Hovedstaden til Region Østdanmark, der bliver landets største region med  41 medlemmer.