Politiet fortsætter særlig ordning i nattelivet: Her må tidligere dømte ikke være
I tre store byer forlænger politiet nattelivszonerne, og udvider ordningen til også at gælde endnu en by.
De såkaldte "Nattelivszoner" har været så anvendelige for politiet, at forsøgsordningen nu bliver forlænget.
Nattelivszonerne er områder i større midt- og vestjyske byer, hvor personer, som tidligere er dømt for ballade i nattelivet ikke må opholde sig om natten.
- Vi vil gerne sikre et trygt natteliv for de mange, og holde dømte voldsmænd ude af nattelivet, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Martin Løye.
Udelukket for natteliv i zoner over hele landet
Er man idømt et forbud mod at deltage i nattelivet, må man fra kl. 00.00-05.00 hverken færdes eller opholde sig på serveringssteder, der serverer stærke drikke, eller i de nattelivszoner, som politiet har udpeget.
Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Det betyder, at uanset hvor man er dømt for en overtrædelse i nattelivet har man forbud mod at færdes i alle landets nattelivszoner.
Man kan dog søge dispensation hos politiet til at opholde sig i zonerne.
I Midt- og Vestjylland er der nattelivszoner i fire byer:
Herning
Politi har besluttet at forlænge ordningen i nattelivszonen i Herning med to år. Dermed gælder zonen til og med den 16. februar 2026.
Holstebro
Ligeledes har politiet besluttet at forlænge ordningen med nattelivszonen i Holstebro med to år. Dermed gælder zonen til og med den 16. februar 2026.
Viborg
Politiet har udpeget to nattelivszoner i Viborg. De gælder til og med den 16. februar 2026.
Silkeborg
I Silkeborg har politiet besluttet at forlænge ordningen med nattelivszonen med to år. Dermed gælder zonen til og med den 16. februar 2026.