Mange mener, den mishandlede kat er deres – men loven siger, det er finderens kat

En mishandlet kat, der blev fundet i sidste uge, var hverken øremærket eller tippet, og det betyder, at finderen nu ejer katten, trods flere henvendelser fra folk, der mener, det er deres.

Den tamme hankat blev fundet med strips om poterne.
Den tamme hankat blev fundet med strips om poterne.
Foto: Billeder udleveret af Midt- og Vestjyllands politi

Lokalpolitiet i Ringkøbing har fået mange henvendelser fra folk, efter de bad offentligheden om hjælp til at finde den eller de gerningspersoner, som havde mishandlet en ung, rødstribet og tam hankat.

Men ikke alle henvendelser handlede om de(n) skyldige i mishandlingen, oplyser politiassistent ved Lokalpolitiet i Ringkøbing, Martin Bjerg.

- Omkring 25 henvendelser drejede sig om, at de mente, at det var deres kat, der var blevet mishandlet. Det var både folk fra Ringkøbing, Herning og Silkeborg områderne, fortæller han.

Ifølge politiassistenten var katten dog hverken øremærket eller chippet, og derfor siger lovgivningen, at den der så finder katten, må gøre krav på den.

Ifølge dyrlægen, der har behandlet katten, er den i klar bedring og ser ud til at slippe fra mishandlingen uden varige fysiske mén.
Ifølge dyrlægen, der har behandlet katten, er den i klar bedring og ser ud til at slippe fra mishandlingen uden varige fysiske mén.
Foto: Annebeth Abrahamsen

Katten blev fundet udsultet og med strips rundt om poterne i krydset på Hovervej og Præstevej ved Spjald, og da det var manden, som fandt den hjælpeløse kat i vejkrydset, er det ifølge loven nu hans.

Martin Bjerg oplyser, at manden har valgt at beholde katten, så nu har den fået nyt hjem.

Katten blev indleveret den 9. august til Dyrlæge Center Vest i Ringkøbing, og Lokalpolitiet i Ringkøbing ønsker fortsat henvendelse fra folk, der ved noget i sagen.

Siden 2021 kan en kat, der ikke er mærket med øretatovering, mikrochip eller halsbånd, optages eller videreformidles af enhver.