Nytårstakeaway holder gang i forretningen: Preben har solgt over 1000 menuer
Endnu en gang er restauratører hårdt ramt af coronakrisen. Men på en af årets største festdage hjælper det, at mange har valgt at bestille maden udefra.
Om få dage slutter 2021, og et nyt år står for døren.
Hvis man er restauratør, er der vist ingen tvivl om, at man håber, at 2022 bliver et bedre år, for det har været en økonomisk udfordring for mange at komme igennem endnu et år med corona.
Men når det er sagt, ser årets sidste dag ud til at blive ganske fornuftig for pengekassen, for nytårstakeaway er blevet populært.
- Vi har solgt 1042 nytårsmenuer, og så har vi nok sagt nej til 2-300. Den 13. december havde vi udsolgt, og siden dengang har vi så sagt nej. Det er jo alle tiders, for i december har vi haft mellem 600 og 700 aflysninger, så det luner jo lidt, siger Preben Susgaard, der er indehaver af cateringvirksomheden Koksusgaard i Ringkøbing.
Og noget tyder på, at der er en klar tendens, for det er bestemt ikke kun i Ringkøbing, at der er rift om nytårskuverterne.
På en restaurant i Holstebro jubler de over, at de har fået en masse at lave på årets sidste dag.
- Vores 100 syv-rettersmenuer er blevet revet væk sammen med over 500 af vores fire-rettersmenuer. Det er klart, at det er meget mad, og det kræver et gigantisk logistisk overblik, da alt skal ankomme på det rigtige tidspunkt, siger Jacob Jensbye, der er køkkenchef og medejer på Restaurant Ja i Holstebro.
På Restaurant Ja sender de over 600 kuverter mad ud af huset, og det giver selvsagt noget travlhed.
Derfor starter forberedelserne allerede den 28. december.
- Der skal koges saucer ned og så videre. Alt det, der tager tid, men som er vigtigt, når alt man serverer er hjemmelavet, skal sættes i gang flere dage før. Herefter skalerer vi så stille og roligt op i dagene, der kommer, siger Jacob Jensbye.
Anrettes på porcelæn
Maden skal naturligvis smage godt, men når man betaler dygtige kokke for at tilberede nytårsmenuen, skal det naturligvis også se indbydende ud.
Hos Koksusgaard har de derfor valgt at anrette menuen på porcelænstallerkener, og så har de vedlagt en manual, så oplevelsen bliver så tæt på et restaurantbesøg som muligt.
- Når folk kommer, skal de ikke gøre noget klar. Og i de her tider, hvor man går meget op i, at der ikke bliver brugt plastik, så bruger vi porcelænstallerkener, folk får udleveret i nogle kasser, som de så skal aflevere igen, siger indehaveren til TV MIDTVEST.
Der ligger naturligvis en ekstra opgave i at aflevere kasserne med service, når det nye år er skudt i gang.
Men der har restauratøren fra Ringkøbing været snedig og givet et ekstra incitament til at komme ud af døren allerede dagen efter nytår.
- Vi kører drive-in-burgere den første 1. januar, hvor vi gør klar til at lave 1500 burgere, siger Preben Susgaard.