Politileder uddyber: Derfor skød vi hunden

Torsdag måtte en betjent affyre et skud mod en vildfaren hund.

Bjarne Askholm, politikommissær og leder af politistationen i Ringkøbing.
Bjarne Askholm, politikommissær og leder af politistationen i Ringkøbing.
Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

Som TV MIDTVEST kunne fortælle fredag formiddag måtte en politibetjent torsdag skyde og dræbe en schæferhund, fordi den opførte sig aggressivt. 

Bjarne Askholm, som er politikommissær og leder af politistationen i Ringkøbing, uddyber nu hændelsen.

- Betjenten valgte at skyde hunden, da vores patrulje frygtede, at der ville ske personskade, forklarer han og uddyber:

- Det er klart, at det bedste havde jo været, at en sådan hund, som har en brist eller defekt, var blevet aflivet af en professionelt dyrlæge, men det var bare ikke muligt på det pågældende tidspunkt.

Politiet blev kaldt til Bjerregaard syd for Hvide Sande til et sommerhusområde, hvor anmeldelsen lød på, at schæferhunden havde bidt og været aggressiv over for en 69-årig turist.

Da patruljen nåede frem stedet, fortalte ejeren, at han ikke havde styr på sin hund, og at den var løbet et stykke væk fra ham. Så var det politiets tur til at stifte bekendtskab med den aggressive hund.

- Hunden hoppede først op på den mandlige betjent og bed ham i bagdelen, hvorefter han fik vristet sig fri. Derefter hoppede den på en kvindelig betjent, hvor den når at bide hende i buksebenet. Kort tid derefter vender hunden sig om og forsøger et nyt angreb mod den mandlige betjent, som så havde trukket sin tjenestepistol og skød hunden, forklarer Bjarne Askholm.

Hunden var løbet mod turisten, efter at den havde fået vristet sig løs fra sin 72-årige ejer, der var ude at gå en tur ved fjorden.

Hører til sjældenheder

Ifølge politiet går der lang tid imellem, at de står i situationer som denne.

- Det er ret udsædvanligt. Det er sket i vores store politikreds før, men jeg tænker, at der går et år eller to år imellem, siger Bjarne Askholm.

Det er ikke første gang, politiet har stiftet bekendtskab med den pågældende schæferhund. 9. juni var en anden patrulje på adressen, da hunden angiveligt havde bidt et barn. Dog kom der ingen anmeldelser i den forbindelse, fortæller politikommisæren.

Selv om den 72-årige ejer havde forsøgt at gøre alt, hvad han kunne, for at kalde hunden til sig, så blev han efterfølgende sigtet for overtrædelse af hundelovgivningen, da hunden viste aggressiv adfærd og han ikke havde kontrol over den.

Den mandlige betjent og den 69-årige turist var begge forbi lægevagten for at få en stivkrampe vaccination.