Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned efter fejl
Fødevarestyrelsen beklager, at Dan Duck i Struer kom i modvind på falsk grundlag.
Kort før jul var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg på andeslagteriet Dan Duck i Struer. Her konkluderede man blandt andet, at håndhygiejnen på slagteriet var mangelfuld. Det skabte dårlig salg og mistro til slagteriet, men nu har styrelsen erkendt, at de har lavet en fejl, og har derfor trukket deres rapport tilbage.
- Myndigheder skal ikke lave fejl, og når vi laver en fejl, så er det beklageligt, siger Rikke Aagaard, der er Fødevarestyrelsens kødkontrolchef.
Fødevarestyrelsen noterede sig ved kontrolbesøget, som fandt sted den 17. december, at der var flere medarbejdere, der ikke vaskede hænder. Det har dog siden vist sig ikke at være sandt, da de medarbejdere, som blev set ikke vaske hænder, havde gjort det et andet sted. På slagteriet er der nemlig en håndvask både i stueetagen og på første sal, og styrelsen havde ved deres kontrol kun kontrolleret et sted.
- Ved en indskærpelse som det her, er det virksomhedens ret at blive hørt, men det skete ikke i det konkrete tilfælde, forklarer Rikke Aagaard.
Var Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen derimod blevet hørt, kunne misforståelsen være undgået, og julens store salg kunne have været upåvirket.
- Jeg kan godt forstå frustrationen. Fejl kan ske, og det er beklageligt, og når det sker, så retter vi op på den, siger Rikke Aagaard.
I tirsdags havde Fødevarestyrelsen et møde med virksomheden. Her erkendte og beklagede styrelsen sin fejl.