Baby, butik og murbrokker: Nybagt mor i spidsen for kæmpe chokoladesatsning

Med en baby på armen forsøger Pernille Tophus Larsen at samle trådene, så hun til foråret kan slå dørene op til Danmarks måske største chokoladebutik.

0:20
Hun kaster ikke med baby, men livet som mor, butiksejer og håndværker jongleres.

Pernille Tophus Larsen har forrygende travlt.

- Nu er der flere, der har sagt: "Pas nu på, det ikke bliver for stort," men vi vil bare gerne vise, hvad vi kan, lyder det fra hende.

Indehaveren af Chokoladekurven i Thisted jonglerer både baby, butik og murbrokker.

- Jeg synes da, at det går meget godt, siger hun og griner.

I 90 år har der været chokoladebutik i lokalerne på Vestergade 22A, men nu er de traditionsrige kvadratmeter blevet for få og små. Forretningen skal flyttes til langt større og mere praktiske lokaler et stykke længere oppe ad gågaden.

- Nu har jeg jo heldigvis en kæreste, som står for hele ombygningen. Så klarer jeg at få afleveret børnene om morgenen. Når man laver sådan noget her sammen, så kan man tage det i sit eget tempo, og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Men der er da travlt, erkender den energiske indehaver.

Hjemmelavet hele vejen rundt

Chokoladekurven markedsfører sig selv på at have Danmarks måske bedste flødeboller. Og med flytningen bliver den også måske Danmarks største chokoladebutik. 

De hjemmelavede flødeboller bliver i dag til i baglokalet til den nuværende, lille butik. En medarbejder sprøjter skummen på kiksen, mens en anden vender den i en gryde fyldt chokolade med en gaffel.

- Det er faktisk med en helt almindelig gaffel. Der er dog lige blevet hevet lidt i den, lyder det stolt fra Pernille Tophus Larsen. 

Og selvom flødebollerne bliver lavet med håndkraft, så er produktivitet i top.

- Altså, vi laver i gennemsnittet 1000 om dagen. Det er klart, at i højtiderne laver vi mange. Vi har en rekord, der hedder 15.000 på tre dage. Og det er altså lavet i hånden, fortæller hun. 

Du kan se hvordan chokoladeproduktionen ser ud i dag i klippet herunder.

0:20
I dag er produktionen gemt væk. I fremtiden skal den være synlig for alle gæster.

Skulle slet ikke have været flødebollemager

For syv år siden overtog hun forretningen. Hun stod i lære som butiksassistent, og selvom drømmene var et andet sted, endte hun med aldrig at komme væk. 

- Jeg havde ikke troet, jeg skulle stå og sælge flødeboller og chokolade. Jeg havde en drøm om at blive politibetjent.

Hun beskriver butikkens medarbejdere som en lille familie. Og så er hun ikke alene om det. 

- Vi brænder for det her, og at jeg har min familie, mine venner og medarbejdere, der brænder for det, gør, at jeg får energi. Så kan jeg slet ikke lade være, konstaterer hun. 

Pernille Tophus Larsen og resten af holdet skal også brænde for det, for lige nu er der murbrokker overalt i de ny lokaler, der forventes færdige til foråret. 

Når I det?

- Om det lige bliver den ene eller den anden dag, det må vi se på. Det skal være ordenligt, når vi åbner, og så skal jeg også prioritere min barsel, forklarer hun.

De nye lokaler skal rumme produktion, café og butik samt gøre det nemmere for kunderne at komme til og fra butikken. Og så skal hele projektet gerne bidrage til byen. 

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der mange, der ser sort på gågadelivet. Det vil vi gerne være med til at lave om på. Det tror vi på, vi kan. Det skal være en attraktion at komme til os, fortæller hun stålfast.