Susanne og Carsten lægger boliglånet om – nu er de gældfri seks år tidligere

Det er historisk billigt at låne penge til huset lige nu, og derfor har bankerne travlt med at servicere kunder, der vil have lagt boliglånet om.

1:47
I indslaget her kan du møde Susanne og Carsten Bisgaard fra Thisted, som har slået på den historisk lave rente. Nu er de gældfri seks år tidligere end planlagt.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Sommerens helt store ferieaktivitet er tilsyneladende møder i banken.

De historisk lave fastforrentede lån, på én procent i 30 år og 0,5 procent i 20 år, får nemlig danskerne til at strømme i pengeinstitutterne for at skrive under på en omlægning af boliglånet her i ferien.

Derfor er der noget at se til for landsdelens bankrådgivere.

- Det er ekstremt. Mine medarbejdere møder ind tidligere og går senere hjem, siger Per Knudsen, der er områdedirektør i Sparekassen Thy.

- Vi har nogle rigtig, rigtig villige medarbejdere, der gerne vil yde en ekstra indsats. Og det gør de – det er der meget behov for i øjeblikket, lyder det.

Der er stor travlhed hos Sparekassen Thy på grund af den lave rente, fortæller områdedirektør Per Knudsen. 
Der er stor travlhed hos Sparekassen Thy på grund af den lave rente, fortæller områdedirektør Per Knudsen. 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Lægger lån om: Er gældfri seks år tidligere

Alene i juni sendte bankerne godt 40.000 lånetilbud ud til kunderne, og der er udsigt til at tallet stiger i juli.

Det forventes, at de danske boligejere vil omlægge lån for mellem 150 og 200 milliarder kroner inden udgangen af juli. Med andre ord vil det være den største låneomlægning i nyere tid.

To af de interesserede er Susanne og Carsten Bisgaard fra Thisted. De er blandt de bankkunder, som har valgt at lægge deres 30-årige fastforrentede lån med en rente på 2,5 procent om til en 20-årig udgave med 0,5 procent i rente.

Det koster et gebyr, men udover det rører omlægningen ikke meget ved parrets økonomi. De kommer til at betale 100 kroner mere om måneden, og oveni bliver de gældfri seks år tidligere.

- Vi er ikke helt unge, så det er rart, at vi hurtigere kan få betalt af, siger Susanne Bisgaard.

Bankdirektør har ikke set det før

Konverteringsbølgen er af en størrelse, som vækker opsigt hos bankdirektøren i Skjern Bank, Per Munck.

Han har været en del af branchen på den anden side af 40 år, og den lave rente får ham til at spærre øjnene op.

- Jeg har ikke set det her før. Der er en historisk mulighed for alle, der har realkreditlån. Man kan komme helt ned på en enkelt procent eller mindre i rente, og det er unikt og historisk.

- Der er rigtig mange, der føler sig tiltrukket af den sikkerhed og lave husleje, man kan få, der hvor man ønsker at bo, siger Per Munck

2:12
Du kan se hele interviewet med Skjern Banks direktør, Per Munck, her.