Nu har ministeren svaret på spørgsmål om Audreys sag: Især én del af svaret skuffer hende

Udlændinge- og integrationsministeren har svaret på spørgsmål fra folketingsmedlemmer om den udvisningstruede Audrey Morris.

0:18

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek har nu svaret på de spørgsmål, som to folketingspolitikere har stillet ham i forbindelse med sagen om 18-årige Audrey Morris, der risikerer udvisning fra Danmark. Det gør hun, fordi hun har forbrudt sig mod reglerne ved at flytte fra sin mors adresse, da hun skulle studere.

Essensen af ministerens svar er, at Audrey Morris har brudt de gældende regler, og han afviser, at afgørelsen er uretfærdig. Han understreger i svarene, at han ikke kan gå nærmere ind i den konkrete sag, fordi den stadig verserer hos udlændingemyndighederne.

Svarene får en blandet modtagelse hos Audrey Morris.

- Jeg er med på, at ministeren ikke kan gå ind i enkeltsager, men det er stadig hans ansvar, at reglerne ikke rammer urimeligt, siger hun til TV MIDTVEST.

Det er Mads Olsen fra SF og Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti, der har stillet spørgsmål til Kaare Dybvad Bek.

Mads Olsen har spurgt ministeren, om ”det er retfærdigt, hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med en »stram, men ikke skør« udlændingepolitik, at 18-årige Audrey Morris har fået afslag på at forlænge hendes midlertidige opholdstilladelse”.

I sit svar udtrykker ministeren forståelse for Audrey Morris og familiens situation, men han afviser, at afgørelsen er uretfærdig. Han påpeger, at en betingelse for at få opholdstilladelse i denne type sager, at familiemedlemmet skal bo med arbejdstageren under opholdet i Danmark.

- Det mener jeg som udgangspunkt er i tråd med reglernes formål, skriver Kare Dybvad Bek blandt andet i sit svar.

- Endnu en usikkerhed oven i hovedet

Ministeren påpeger også, at Audrey Morris endnu ikke har fået en udrejsefrist, fordi han har søgt om sin egen opholdstilladelse.

- Hvis der ikke er givet en udrejsefrist, er man ikke forpligtet til at udrejse af Danmark her og nu, men kan blive i landet og eventuelt afsøge muligheden for at opnå et andet opholdsgrundlag, skriver ministeren.

- Vedkommende er således ikke forpligtet til at udrejse her og nu, skriver Kaare Dybvad Bek.

Den melding giver Audrey Morris dog ikke meget for.

- Hvis der er noget i svarene, som jeg er skuffet over, så er det netop det, for han får det jo til at lyde som en fed ting, udbryder hun.

- Men det er jo endnu en usikkerhed, der bliver smidt oven i hovedet på mig, påpeger Audrey Morris.

- Kan ikke sammenlignes

Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti har spurgt ministeren, hvordan han kan retfærdiggøre, at Audrey Morris skal frygte udvisning samtidig med, at ”andre, som overtræder danske love, ofte får lov at blive, og hvilke signaler mener ministeren, det sender til de borgere, der overholder reglerne?”

Her svarer ministeren, at en inddragelsessag ikke er det samme som en udvisningssag.

- Jeg mener derfor ikke, at de to situationer kan eller skal sammenlignes, skriver han.

Audrey Morris er altså stadig udvisningstruet.

- Jeg synes godt, ministerens kunne have forholdt sig til det principielle i det her, selvom han ikke vil kommentere på min konkrete sag. For det har da rejst nogle spørgsmål, pointerer hun.