Lægemangel: Flere yngre reservelæger skal over i almen praksis
Regeringen har fredag præsenteret sit udspil til, hvordan man sikrer, at der nok personale i sundhedssektoren.
Med udspillet "Flere hænder og større arbejdsglæde" giver regeringen sit bud på, hvordan man i forbindelse med sundhedsreformen sikrer, at der er tilstrækkeligt med fagpersonale på sygehuse og ude omkring.
Med 25 initiativer vil regeringen sikre mere sundhedspersonale og bedre arbejdsforhold for dem.
Der skal uddannes flere læger og sygeplejersker, hvis det står til regeringen, som i onsdags fremlagde sit bud på en sundhedsreform. Men der skal også gøres noget nu og her for at sikre nok personale i sundhedsvæsnet til gavn for patienterne.
Flere hænder og større arbejdsglæde
Derfor har regeringen fredag præsenteret udspillet "Flere hænder og større arbejdsglæde".
- Vi skal både have flere hænder, og vi skal lidt populært sagt have glade hænder, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Blandt andet vil regeringe
n have et "løft i antallet af hoveduddannelsesforløb i almen medicin".
- Det betyder, at der i 2020 vil være 370 hoveduddannelsesforløb i almen medicin. I 2015 var der dimensioneret med 252, står der i udspillet.
Desuden vil regeringen foreslå, at der oprettes op mod 320 flere introduktionsstillinger i almen medicin. Det er den speciallægeretning, der kan føre til, at man bliver praktiserende læge.
Når lægerne har gennemført introduktionsstillingen, kan de søge et hoveduddannelsesforløb i almen medicin. Her vil regeringen øge antallet af disse forløb med i alt 160 i 2019 og 2020.
Ellen Trane Nørby siger, at regeringen vil åbne for, at yngre reservelæger, der er ansat på sygehusene, kan ansættes i almen praksis for at afhjælpe lægemanglen der.
Regeringen vil gøre det muligt at søge orlov fra lægestillinger på sygehuse, så man kan slå sig ned som almen praktiserende læge.