Juletravlhed hos øl-bryggerne
Der er lang tid til jul. Men hos de små og mellemstore bryggerier i landsdelen har de allerede nu travlt med at blive klar med årets julebryg.
Selvom vi skriver august, er der fuld gang i juleølbryggeriet bryggerierne rundt i det midt- og vestjyske.
For når vi rammer december, skal der tjenes penge. Og det betyder, at lagrene nu skal fyldes op.
Så er vi i gang med årets første julebryg. Det er dejligt, siger Peter Kaj Knudsen, der er ejer af Ugelris Vingård & Gårdbryggeri i Skals.
Peter Kaj Knudsen har brygget øl i 30 år, og sidste år producerede han 10000 flasker juleøl, så for ham er det ikke underligt, at duften af juleøl spreder sig i bryggeriet her i august.
Kræver den rigtige timing
Men det er ikke bare lige sådan at brygge øl, der først skal drikkes om næsten et halvt år.
- Det kræver ganske meget timing at få det til at passe, siger Peter Kaj Knudsen
- Vi skal jo ramme den lige i øjet. Vi skal ikke have noget øl tilbage anden juledag. Der skal alt være solgt.
Cirka 50 kilometer derfra, i et andet ølbryggeri er der også tryk på de store maskiner. De har været i gang med juleøllen siden juni.
- Vi har rimelig travlt, det har vi. Der er stor interesse for juleøllen, siger David Aggus, der brygger øl på Bøllingsø Bryghus i Engesvang.
Sidste år solgte Bøllingsø Bryghus godt 5000 liter af den mørke og søde øl.