Borgmester om at bygge børnehave ved plejehjem: - Nu skal vi til at analysere
Der er store perspektiver i forsøget, hvor 12 børn flytter på plejehjem, mener Holstebro Kommunes borgmester. Nu skal kommunen i gang med se på lignende muligheder.
En børnehave og et plejehjem, der ligger lige op og ned ad hinanden. Det mener initiativtageren bag forsøget, hvor 12 børn i to uger flytter ind på et plejehjem i Holstebro, skal være en realitet.
Holstebro Kommunes Borgmester, H. C. Østerby (S), roser forsøget og mener, at der er store perspektiver i den relation, som opstår mellem børnene og de ældre på plejehjemmet.
- Det er jo næsten, som når vi i erhvervslivet snakker om partnerskaber. Det her er også en form for partnerskaber mellem generationer, som er enestående, siger H. C. Østerby.
Holstebro Kommune har afsat en sum penge til opførelsen af en ny institution på grund af et voksende børnetal i kommunen. Simon Tang, som er initiativtager og institutionsleder i Børne Universet Mejdal (BUM), hvis børn flyttede ind på plejehjemmet, mener, at den institution bør ligge sammen med et plejehjem.
- Hvis vi var her konstant, ville vi kunne få nogle synergier, som vi ikke kunne få ellers. Det ville være godt for plejehjemmet. Hvis institutionen ligger ud for plejehjemmet, ville de ældre kunne sidde og kigge på børn, der leger, lyder det fra Simon Tang.
Vil finde en model
Ifølge Holstebro Kommunes borgmester, viser forsøget, at der er tale om en win-win for både børn og ældre. Dog er han ikke parat til at bygge den nye institution op ad et plejehjem.
- Det er jo mindre godt, hvis vi får bygget os en stor institution, og det så viser sig efter et år, at det kan det simpelthen ikke bære.
Derfor skal de relevante forvaltninger nu se på, hvad der kan uddrages af forsøget. Han peger på, at der eksempelvis er mulighed for fortsat at have børn på plejehjemmet på Parkvænget i Holstebro.
- Der er nogle ubeboede lokaler - var det noget, man kunne bruge som annex, hvor børnene kunne opholde sig i nogle perioder? Alt sådan noget, skal vi jo ind og se på. Det, der går i gang nu, er en slags generations-VVM-undersøgelse. Vi skal have noget mere erfaring, og vi skal i gang med en form for analysearbejde, som man kunne kalde mødet mellem generationer, siger H.C. Østerby.
- Jeg tænker, at det vi har startet her, skal vi bygge lidt ovenpå. Derudfra skal vi danne en eller anden model for, hvordan det her kan gøres.