Steen trodser corona - kampen mod overvægt fortsætter
Der skulle mere end en coronakrise til at stoppe Steen, Lykke, Simon, Mathilde og Frederiks kamp for et liv uden overvægt.
Det hele startede for tre måneder siden. Steen Mogensen fra Thyholm samlede fire unge mennesker, og sammen satte de sig et fælles mål.
De vil gerne tabe sig og komme i bedre form. Derfor gik de i gang med at træne sammen to gange om ugen - alt sammen frivilligt.
Men så kom coronakrisen. Det har dog ikke været nok til at holde de fem fra at træne sammen. Det blev bare på en lidt anden måde, end det først var meningen.
- Projektet var jo godt i gang, så vi skulle finde ud af, hvordan vi kunne holde det kørende. Så slog det mig, at i en verden, hvor alle har telefoner, Messenger og Facetime - kan vi strikke et eller andet sammen, hvor kan gøre det igennem telefonen. Og det prøvede vi. Og det er rimelig godt. Det er skarpt, siger Steen Mogensen.
Hvad der startede som to ugentlige træninger, er nu blevet til fire til fem træninger om ugen.
Noget andet gennem en skærm
To af de unge mennesker, der er med i projektet, er Lykke Bach Laursen på 14 år og Simon Vangsgaard Madsen på 13 år.
De har begge været glade for at kunne fortsætte kampen mod kiloene, selvom det ikke har været helt så sjovt over Facetime, som det var, da de kunne mødes.
- Man får ikke den samme gejst og energi og puls og kan se, at de andre også giver den mega meget gas og at Steen vil det helt vildt meget, siger Simon Vangsgaard Madsen.
- Der er mere sammenhold, når man gør det sammen, end når man er alene og bare kigger ind i en skærm, siger Lykke Bach Laursen.
- For jeg kan ikke være sammen med dem, og jeg kan ikke heppe på dem, og de kan ikke heppe på mig, så jeg får ikke den samme kampgejst, som jeg gør, når jeg er sammen med dem, fortsætter hun.
Alligevel har tre måneders hårdt arbejde båret frugt. Sammen har holdet nemlig haft en vejning, og de unge har tabt sig en del kilo.
- Jeg begynder at kunne løbe bedre og puster ikke nær så meget. Og det er blevet nemmere at lade være med at tage sukker og slik, nu hvor man er blevet vant til at få grøntsager og sådan, fortæller Simon Vangsgaard Madsen.
Sammen igen
Med det samme myndighederne gav grønt lys til at træne sammen udenfor, blev Facetime og træning hjemme i stuen byttet ud med frisk luft og fællestræning.
- Vi giver ikke krammere eller noget, men bare det der med at kunne se smilene og nyde vejret sammen. Det giver så meget mere. Og jeg kan også bedre presse dem det sidste stykke, siger Steen Mogensen.
Og det er noget, der smitter af på de unge.
- Når man er sammen, har man mere lyst til det. Og man føler sig mere glad, siger Lykke Bach Laursen.
Selv når det har været svært, har der været masser af hjælp at hente.
- Steen har hjulpet mig rigtig meget med at komme ud. Og det har alle de andre også. De vil rigtig gerne hjælpe mig med det, og det gør mig bare så glad, for jeg havde jo egentlig bare tænkt, at det var mit egent projekt, og at jeg selv skulle tage mig samme, siger Lykke Bach Laursen.
- Men at de gider at hjælpe, det rører mig, fortsætter hun.