Fast arbejde: Kærlighed til køkkener
De ville egentlig bare lave køkkener i det nordvestjyske, hvor de holder til. Men i dag har OK Køkkenrenovering bredt deres forretning ud til hele Danmark og udlandet.
Ole Jensen og Harry Brogaard har været i køkkenbranchen hele deres liv. Lige siden starten af 60'erne, hvor elementkøkkener kom på markedet. I de fleste af årene har de været konkurrenter, i hver deres køkkenvirksomhed i Herning.
- Vi havde en lille butik med et mørkt køkken i den ene side og et lyst køkken i den anden side, og så solgte vi ellers rigtig mange køkkener, fortæller Harry Brogaard.
Under finanskrisen i 2008 fik Ole Jensen en idé. Han ville renovere køkkener. Idéen var, at man i stedet for et helt nyt køkken, fik skiftet låger og bordplader - og det på bare én dag. Det var der ikke mange, der troede på. Men det gjorde Harry Brogaard, og han ville være med.
- Han havde hørt noget om, at jeg var begyndt at kunne lave låger i millimetermål, og det har altid stået hans hjerte nært, fortæller medejer Ole Jensen om sin kompagnon.
De har begge prøvet at sælge køkkener i både Norge og Sverige, inden de vendte hjem. Efter mange år, mødtes de to køkkenentusiaster altså nu igen, og denne gang endte de med at slå sig sammen.
- Vi tænker jo ens. Hvis jeg ringer til Ole og siger noget til ham, så siger han, det har jeg også lige gået og tænkt på, griner Harry Brogaard.
Renoverer køkkener i hele landet
OK Køkkenrenovering var en realitet, og det skulle vise sig at konceptet om at genbruge dele af det gamle køkken passede godt ind i krisetider. Kæden blev landsdækkende på bare to år og har nu eksisteret i 12. De senere år har kundesegmentet udvidet sig med flere og flere miljøbevidste yngre kunder.
- Vi kan godt se nu, at vi bevæger os længere og længere ned ad aldersskalaen, siger Harry Brogaard.
OK Køkkenrenovering har i dag 16 afdelinger over hele landet med i alt 26 sælgere og flere end 50 montører. Køkkenduoen er nu også i gang med at komme ind på det tyske marked med deres koncept om at renovere frem for at bygge nyt.
- Vi synes, det er en rigtig OK idé. Det er en miljøvenlig måde at gøre det på, og tænk sig at få et helt nyt køkken på bare en dag. Man behøver ikke at smide det gamle væk. Man kan bruge dele af det gamle og så sætte nye låger på - det bliver jo næsten lige så flot som et nyt køkken, fastslår Ole Jensen.