Det Skæve Kor: Her er plads til dem, der kun er vant til at optræde i brusebadet

I Herning er der blevet samlet et kor med mænd og kvinder, der elsker at synge, men kun er vant til at optræde hjemme under bruseren. Nu har de optrådt til deres første koncert.

4:20
Kan man synge til koncert i et kor, der blot har øvet fem gange, og hvor størstedelen af deltagerne kun er vant til at optræde hjemme i brusebadet? Det er i hvert fald, hvad Det Skæve Kor i Herning har sat sig for med Melodi Grandprix-hits fra de seneste 50 år på repertoiret.
Foto: TV MIDTVEST

Det er ikke kun i Boxen i Herning, at der for tiden er blevet sunget Melodi Grandprix-sange. Mens der i weekenden blev konkurreret med nyskrevne sange og melodier, så er de bedste af fortidens sange blevet sunget ikke langt derfra. Nemlig i HusetNo7 i Herning.

Her har Det Skæve Kor øvet kendte slagere som ’Smuk som et stjerneskud’, ’Dansevise’ og ’Krøller eller ej.’

- Jeg er ikke så meget til Melodi Grandprix, men jeg synes, det her er sjov. Man bliver glad og opløftet. Hvis man har en dårlig dag, så svæver man, når man tager herfra, siger Birgit Vestergaard, der er et af medlemmerne af Det Skæve Kor.

Birgit Vestergaard (i midten) er et af de 80 medlemmer i Det Skæve Kor.
Birgit Vestergaard (i midten) er et af de 80 medlemmer i Det Skæve Kor.
Foto: Grafik: Claus Klok, TV MIDTVEST

Ideen til koret opstod for et par år siden over en kop kaffe, hvor Peter Vestergaard, der er kulturmedarbejder i Huset No7, og korleder Ole Jørgensen diskuterede muligheden for at lave et kor for dem, der ikke nødvendigvis havde sunget en hel masse på forhånd.

- Vi savnede et kor, der ikke var så formelt. Et, hvor alle os, der står og synger under bruseren, kunne deltage, siger Peter Vestergaard.

Han fortæller, at netop i år, hvor Herning er værtsby for Melodi Grandprix, var det oplagt med det tema til koret.

Alle er velkomne

Det Skæve Kor samles og øver fem gange over en periode på nogle få uger, og så slutter koret af med en offentlig koncert.

- I skolen var jeg en af dem, der fik at vide, at jeg ikke kunne synge, men nu har jeg meldt mig til nogle glade aftener. Man flyver man jo hjem, selv om det er regnvejr udenfor, siger Ulla Jensen fra koret.

I det hele taget bliver der grinet mindst lige så meget, som der bliver sunget, når Det Skæve Kor er samlet. Korleder Ole Jørgensen formår at løsne op for de mange utrænede stemmer, så der breder sig en tillid til, at det, man bidrager med, er godt.

- Det Skæve Kor skal være stedet, hvor alle der har lyst til at synge, kan komme med. Om man har erfaring med det, eller man slet ikke har prøvet noget som helst, så er man velkommen her. Vi skal sætte niveauet efter, hvad vi kan nå. Her er det ikke vigtigt at præsentere et stort musikalsk værk, siger korlederen.

Ole Jørgensen er korleder for Det Skæve Kor. Det er fjerde gang han har samlet et skævt kor, hvor alle er velkomne.
Ole Jørgensen er korleder for Det Skæve Kor. Det er fjerde gang han har samlet et skævt kor, hvor alle er velkomne.
Foto: Grafik: Claus Klok, TV MIDTVEST

I koret er der omkring 80 medlemmer – langt de fleste af dem er kvinder. 

3. marts mundede den intense øveperiode ud i en halv times koncert, og det bliver ikke sidste gang.

Ole Jørgensen har planer om flere skæve kor til sommer og efteråret.