Chikane på Kærshovedgård: Politikere kræver handling
Situationen er helt uacceptabel, lyder det fra Mogens Jensen og Dennis Flydtkjær.
Sagen om de kvindelige fængselsbetjente, der bliver udsat for chikane og trusler på Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune, bliver nu til en sag for justitsminister Søren Pape Poulsen (K).
Socialdemokraten Mogens Jensen, der er valgt i Herning-kredsen og næstformand i Folketingets retsudvalg, vil stille spørgsmål til ministeren om sagen.
- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, og vi er nødt til at se, hvad vi kan gøre for at hjælpe de ansatte. Det bliver ministeren nødt til at forholde sig til, siger Mogens Jensen til tvmidtvest.dk.
Bryder de loven?
Tre kvindelige ansatte på Kærshovedgård er stoppet med at arbejde på centret, fordi de bliver chikaneret af nogle af beboerne. Fællestillidsrepræsentant Brian Hedensted fra Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland fortalte lørdag i TV MIDTVEST, at de kvindelige ansatte udsættes for "verbale trusler om overfald og andre krænkelser af seksuel karakter".
Mogens Jensen siger, at man bliver nødt til at undersøge, om de beboere, der chikanerer de kvindelige ansatte, bryder loven.
- Når vi taler trusler og chikane lyder det umiddelbart som et brud på dansk lov. Og så må man gå rettens vej. Samtidig er man nødt til at se på, om man kan flytte dem til et andet sted. Jeg ved ikke, om man kan flytte dem til et andet sted på Kærshovedgård, hvor man kan håndtere dem. Ellers må de flyttes til et helt andet sted.
- Man får næsten indtryk af, at Kriminalforsorgen har den opfattelse, at der ikke er noget at gøre ved problemet. Men vi er nødt til at reagere, siger Mogens Jensen.
- Så må de frihedsberøves
Også Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Dennis Flydtkjær, der er valgt i Ringkøbing-kredsen, kræver handling.
- Jeg tænker, at man er nødt til at frihedsberøve de beboere, der står bag chikanen. Hvis man ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, skal det have konsekvenser. Så må man fjerne dem fra stedet, indtil de kan blive sendt ud af landet. Og er det ikke muligt at frihedsberøve dem, må loven laves om, siger Dennis Flydtkjær.
Det har søndag ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen.