Kræftsyge Knud venter stadig på svar: Radiologer skal nu arbejde ekstra
Den lægefaglige direktør for sygehuset i Gødstrup beklager den ekstra ventetid, som der arbejdes på at gøre noget ved.
Hjemme i Ejstrupholm venter Knud Christensen stadig på sit svar efter den CT-skanning, han fik på Regionshospitalet Gødstrup for nu tre uger siden.
Som TV MIDTVEST beskrev fredag, har den 71-årige leverkræftpatient måtte vente i usædvanligt lang tid på sit svar. Normalt får han sådan et svar efter en uge, og den lange ventetid gør ham utryg og fører til tankemylder.
- Jeg er nok ved at have vænnet mig lidt til tanken, men det betyder ikke, at det er okay, siger Knud Christensen.
Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup, beklager nu situationen overfor TV MIDTVEST.
- Det er ubehageligt for patienterne. Det er ikke tryghedsskabende, og det giver uro for patienterne, men det har ingen betydning for deres behandling, understreger hospitalsdirektøren.
- Vi har altid fokus på, at patienter, hvor det har behandlingsmæssig betydning, får lavet deres skanning og får svar, så behandlingen ikke bliver forsinket af det. Og det har heller ikke været tilfældet her, slår Jens Friis Bak fast.
Han fortæller, at den venteliste, der lige nu er for prøvesvarene, har hobet sig op igennem en måneds tid. Og det gør man nu noget ved.
- Vi synes ikke, det skal være sådan, og det er også derfor, vi siger, at nu skal vi have den venteliste bragt ned, siger den lægefaglige direktør.
Ekstraarbejde til de ansatte
Regionshospitalet Gødstrup har netop forhandlet en aftale på plads med de radiologer, der er ansat. Hospitalet mangler 10 radiologer ud af de godt 25, man gerne vil have. Det betyder, at dem, der allerede er ansat, skal arbejde ekstra. Det har de også gjort tidligere, men en ny aftale skulle forhandles på plads.
- De skal hjælpe os med at beskrive og analysere de her billeder i deres fritid som ekstraarbejde. Så får vi afviklet den venteliste, der har oparbejdet sig, og det går faktisk rigtigt godt med det, fortæller Jens Friis Bak.
Den nye aftale inkluderer også andre hospitaler, således at man kan hjælpe hinanden.
Imens må Knud Christensen prøve at væbne sig med endnu mere tålmodighed. Men det er svært, for som kræftpatient gennem seks år ved han, hvor vigtigt et prøvesvar kan være.
- Sidste sommer virkede den kemo, jeg var på, pludselig ikke mere - og så begyndte mine pletter at vokse. Så kom jeg på en ny form for kemo. Så derfor går jeg jo nu med tanker om, hvordan den næste skanning mon ser ud, siger han.