Miljøforkæmper modtager splinterny pris for sin kamp: - Det er så dejligt

Miljøforkæmper Bjarne Hansen modtog lørdag Folkemøde Pris for hans kamp om at få oprenset Høfde 42.

Miljøforkæmper Bjarne Hansen og før det hans far har i årtier kæmpet for, at forureningen ved Høfde 42 skulle ryddes op. Nu bliver kontrakten til netop det skrevet under.
Miljøforkæmper Bjarne Hansen og før det hans far har i årtier kæmpet for, at forureningen ved Høfde 42 skulle ryddes op. Nu bliver kontrakten til netop det skrevet under.
Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

Han har aldrig kæmpet for at blive anerkendt, men fordi han ikke kunne lade være.

Miljøforkæmper Bjarne Hansen fra Thyborøn har hele sit liv kæmpet for oprensning af Høfde 42 på Harboøre Tange. Lørdag modtog han en pris på Møn for sit store arbejde.

- Jeg synes, det er så dejligt. Det er som om, alle tråde samles nu. Det fortæller mig, at jeg bliver hørt. Du skal tænke på, at der er 400 kilometer derover, siger Bjarne Hansen, der har taget turen tværs over landet for at modtage prisen.

Prisen bliver givet til en person, der er vedholdende for at skabe eller ændre noget, der giver værdi for flere end vedkommende selv. Her kunne Bjarne Hansen, ifølge formanden, ikke passe bedre ind.

- Han har virkelig været vedholdende omkring den her sag, siger formand for Folkemøde Møn, Erik Harr.

Prisen er et værk udarbejdet af en lokal kunstner til en værdi af 10.000 kroner. Selvom han glæder sig over trofæet, er det mere symbolet ved prisen, der gør Bjarne Hansen glad. 

- Jeg har mange gange været i tvivl om, om nogen hører mig, og det får jeg bekræftet i dag. Så det er alletiders. Det er en påskønnelse, og den tager jeg til mig for fuld blæs, siger Bjarne Hansen.

I dag er Bjarne Hansen pensionist og bor i Thyborøn, hvor han har et lille ravmuseum. Han bor stadig i sit barndomshjem, hvor hans far ’Rav’ Åge Hansen startede sin kamp mod forureningen efter Cheminova på Harboøre Tange.

- Den her kamp skal ikke dø sammen med mig, så vi skal finde en værdig aftager. Nu har vi fået forbindelse til den anden side af Danmark, og nu skal vi så finde ud af, hvordan vi fører det her videre.