Efter knap 30 år: Jens Rohde ude af politik
Folketingsmedlem Jens Rohde stopper i dansk politik til næste valg. Det får ingen betydning for partiet, mener politisk kommentator.
Fra næste valg kan du ikke længere sætte din stemme på Jens Rohde.
Efter lidt over et år i Kristendemokraterne stopper folketingsmedlemmet i politik.
En beslutning, der har været undervejs længe, fortæller Rohde, som gav sin partiformand Isabella Arendt beskeden tilbage i januar.
- Der er mange ting, der gør, at jeg føler, jeg skal skifte spor. Jeg er 52 år. Jeg kan mærke, at jeg trænger til et sporskifte. Jeg er træt af at lave Facebook-opslag hver dag for at mene noget om noget.
- Jeg synes, at livet har så mange andre facetter. Det vil jeg godt bruge min tid på, siger Jens Rohde.
Konflikter om abort
I april 2021 skiftede Jens Rohde fra Radikale til Kristendemokraterne efter en kort periode som løsgænger.
Herefter ændrede partiet, som blandt andet bygger på abortmodstand, sin ordlyd i spørgsmålet om abort.
Men Jens Rohde vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt spørgsmålet om abort, har fået politikeren til at sige farvel.
- Når man skal træffe en beslutning, kigger man på det samlede hele. Ind imellem har det været et konfliktpunkt, men sådan er det. Politik er jo konflikter.
Men nu er tiden kommet til andet end politik, siger han.
- Jeg savner at lave noget andet. Politik er fuld af konflikt. Det skal det være. Men på et tidspunkt bliver man mæt. Det punkt har jeg nået.
Får ingen betydning
Da Jens Rohde for lidt over et år siden meldte sin ankomst, gav det i sin tid Kristendemokraterne et uventet mandat i folketinget, som partiet nu må undvære.
Selvom partiet blev spået en større opbakning, kan man ikke se det i meningsmålingerne, påpeger politisk kommentator Jarl Cordua.
- Jeg tror simpelthen ikke, at det gør forskel. Jens Rohde har ikke lykkes med at løse partiets problem og skabt større opbakning. Og derfor kommer det ikke til at stille partiet hverken værre eller bedre.
Jarl Cordua peger på en anden politiker fra partiet, som i det store hele får større betydning for partiet.
- Jeg tror, det er et større problem for Kristendemokraterne, at Kristian Andersen er trådt tilbage. Han trækker mange lokale stemmer og er populær i det missionske og kristne miljø. Det er et større problem end Rohdes exit, siger Jarl Cordua.