Mors venter længst på politiet

På Mors venter de i gennemsnit to minutter længere på politiet i år end de gjorde sidste år.

Hans Ejner Bertelsen, borgmester på Mors, vil have flere penge til politiet, så yderområder bliver dækket bedre af politiet
Hans Ejner Bertelsen, borgmester på Mors, vil have flere penge til politiet, så yderområder bliver dækket bedre af politiet
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det tager endnu længere tid for politiet at nå frem til Mors end det gjorde sidste år. Hele to minutter mere.

Dermed er Morsø den kommune i landsdelen, der har den allerlængste responstid.

- Det er en af de meddelelser, hvor man lige rynker brynene og så tænker, er vi nu inde i en forkert udvikling med det her, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V).

I 2016 var politiets responstid på Mors 18 minutter og 16 sekunder. I første halvår af 2017 er det steget til 19 minutter og 59 sekunder.

Det er dog ikke nok til at politiet vil øge indsatsen på limfjordsøen.

- Der skal mere til før begynder at sige, så har vi to vogne kørende i for eksempel Thisted om natten i stedet for en, på nogle bestemte ugedage. Der skal mere til, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet hurtigere fremme

I Rigspolitiets nye rapport over politiets responstider, ser det ellers ud til, at Midt- og Vestjyllands politi generelt er hurtigere fremme end sidste år. Et halvt minut har de kappet af den gennemsnitlige responstid. 

Men på Mors og i Thisted kommune er det gået omvendt. 

- Jeg synes, når man ser de områder med den højeste responstid, så er det også de områder, man skal investere de ekstra ressourcer, som forhåbentlig kommer til politiet, så vi får responstiden ned, så den kommer til at ligne resten af politikredsen, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

Mens Morsø altså oplever at det tager omkring 20 minutter for politiet at nå frem, så er de noget hurtige andre steder. I gennemsnit går der kun 10 minutter fra alarmopkaldet til poltiet er fremme i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Idealet ville selvfølgelig være, at uanset hvor man boede i landet, så fik man nøjagtig den samme service og betjening. Men der må man jo nok bare acceptere, at hvis man er en yderkommune, så kan det tage lidt længere tid før politiet er fremme, siger Claus Hilborg. 
 

Midt- og Vestjyllands politi fastholder at deres beredskab er det samme i alle kommuner som før grænsekontrol og terrorberedskab. Men de mindre kommuner vil have en højere responstid. 

- Det giver ikke ret meget mening, hvis vi har liggende en masse vogne oppe i Thisted og Morsø, og så skal de hele tiden ligge og køre ned til Silkeborg eller Viborg. Så ville de jo bare få lange responstider den vej ned, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi. 

Stor forskel på responstider

Morsø kommune er blandt de kommuner i landet, hvor det tager politiet længst tid at nå frem. Kun Fanø, Jammerbugt og Langeland har længere responstider.

Så lang tid er Politiet i gennemsnit om at nå frem i de enkelte kommuner i landsdelen.

  1. Herning 7 minutter og 53 sekunder
  2. Holstebro 8 minutter og 31 sekunder
  3. Viborg 8 minutter og 46 sekunder
  4. Skive 9 minutter og 10 sekunder
  5. Silkeborg 9 minutter og 17 sekunder
  6. Ringkøbing-Skjern 12 minutter og 16 sekunder
  7. Struer 13 minutter og 4 sekunder
  8. Thisted 14 minutter og 12 sekunder
  9. Favrskov 14 minutter og 58 sekunder
  10. Ikast-Brande 15 minutter
  11. Lemvig 18 minutter
  12. Vesthimmerland 18 minutter og 39 sekunder
  13. Morsø 19 minutter og 59 sekunder

Læs mere om politiets responstider på Rigspolitiets hjemmeside.

2:03