Ønsketræ er blevet misbrugt – nu er løsningen fundet
Et ønsketræ i Nykøbing er blevet misbrugt, og det fik i første omgang initiativtageren bag træet til at trække julehjælpen tilbage. Men nu er der fundet en løsning.
Snyderi så i første omgang ud til at spolere julen for værdigt trængende i Nykøbing, men nu er der fundet en løsning, så gaverne alligevel kan finde vej under byens ønsketræ i år.
Det er provsten på Morsø, Mette Moesgaard Jørgensen, der sammen med idékvinden bag ønsketræet har lagt en ny plan. Provsten vil nemlig gennemgå alle navnene på de ønskesedler, der bliver hængt på træet enkeltvis, så kopierede sedler, der kommer fra personer, der ikke lider under trange kår, kan blive sorteret fra.
På den måde vil provsten sikre, at gaverne når frem til de rette børn.
- Jeg er så glad for, at det lykkes at hjælpe nogen. Forløbet har ikke været optimalt, men nu kan vi i hvert fald hjælpe nogen, og så håber vi, det er bedre end ingenting, siger Mette Moesgaard Jørgensen.
- Det har været et underligt og trist forløb. Vi har været kede af, at de her drengestreger skulle ødelægge det for andre, lyder det.
Børn fra dyre adresser hængte ønskesedler på træet
Søndag så det ellers sort ud.
Her valgte Mie Skjold, der er initiativtageren bag ønsketræet, at stoppe julehjælpen, fordi hun opdagede, der var blevet snydt med ønskerne. En gennemgang af ønskesedlerne afslørede, at der var blevet ønsket levering til nogle af de dyre adresser i byen, mens flere sedler også var blevet kopieret for at øge chancen for at blive valgt.
Derfor har episoden skabt frustrationer i Nykøbing.
- Vi har haft mange kunder, som har tilkendegivet, at de er kede af det og forargede over, at det desværre er blevet misbrugt, forklarer Helle Lynggaard fra butikken Nif-Nif.
Også provsten er ærgerlig over forløbet.
- Hele vores samfund er bygget på tillid. Det her er tænkt til dem, der er værdigt trængende. Det er dem, der ikke selv har råd til at give deres børn en julegave. Så når jeg trækker en seddel og går ud og køber en gave til et barn eller et ungt menneske, så skal det være fordi, der reelt set er behov.
- Den tillid er vi nødt til at have. Det er det, vores samfund er bygget på, siger Mette Moesgaard Jørgensen.
Gennem de sidste tre år har børn i fattige familier kunnet ønske sig en gave til 200 kroner på byens ønsketræ. Sidste år fik i alt 35 børn doneret en gave, de ellers ikke ville have fået.
Det er planen, at ønsketræet skal være kørende igen fra på fredag.