Simon bor i den olympiske by: - Det er verdens mest luksuriøse fængsel
Simon Hansen fra Bording har i ti år arbejdet mod at kvalificere sig til OL, og han nyder tilværelsen som olympisk atlet.
De Olympiske Lege er stedet, hvor de allerbedste atleter i verden samles på ét sted i to uger. Men selvom OL-byen er fyldt med eliten af eliten, så er det ikke paladser, atleterne er flyttet ind i.
Simon Hansen, der kommer fra Bording, er en af de hurtigste mænd i Danmark, og han er kvalificeret til OL sammen med landsholdet i 4x100 meter sprint. Her bor han i en lejlighed sammen med seks andre fra atletikholdet.
- Det er en lille smule anderledes end forventet, fordi vi er syv gutter fra atletikholdet, som er proppet ind i en lille lejlighed. Det er faktisk meget som et kollegie, man ville se i studiebyerne, siger den lynhurtige midtjyde.
Men uden for lejligheden er der godt med plads i OL-byen. Det er dog også en nødvendighed på grund af de stramme regler ved denne 32. udgave af De Olympiske Lege.
- Der er nogle af de andre danskere, der har kaldt det verdens mest luksuriøse fængsel. Vi må tage til træning, og ellers må vi kun bevæge os rundt i OL-byen, fortæller Simon Hansen med et smil.
Fedt at være blandt ligesindede
Som du måske kan høre, skal der noget til at imponere den 22-årige sprinter. Det er dog et bevidst valg, som Simon Hansen og de andre fra atletiklandsholdet har taget.
Den olympiske by er fyldt med de største stjerner inden for alle sportsgrene, og det kan være nemt at blive overrumplet af al den stjernefaktor, der er i Tokyo.
- Man kan godt blive lidt starstrucked, når vi træner og ser den hurtigste på 100 meter i verden, men det har vi snakket om på holdet, at vi ikke skal lade os kyse af. Vi er her for at konkurrere og komme i en finale, siger sprinteren.
Simon Hansen og holdkammeraterne har fuldt fokus på deres konkurrence, som de først tager hul i slutningen af legene. Men nogle gange må han også knibe sig selv i armen, når han står ved siden af de olympiske ringe og ved, at han er til OL.
- Jeg nyder bare livet som olympisk atlet. Det er så fedt at være omgivet af så mange ligesindede. Nogle der også har kæmper røven ud af bukserne hele deres liv for at være her i dag, fortæller han.
10 års arbejde overstået på 10 sekunder
Simon Hansen har ofret blod, sved og tårer i jagten på en OL-deltagelse. Rejsen sendte ham blandt andet på college i USA, hvor sprinteren endte med at få en depression, da han blev skadet.
Nu er han ude på den anden side, og det var et emotionelt øjeblik, da han for første gang trådte ind på det olympiske stadion, hvor han skal løbe første tur i 4x100 meteren.
- Jeg troede, at jeg ville stå og tude, da jeg kom ind på stadion, men det gjorde jeg ikke. Jeg kunne mærke et sus i kroppen, men kun for de gode ting. Det er en 10-årig drøm, der nu endelig er gået i opfyldelse, så det er megafedt endelig at være her, fortæller den hurtige midtjyde.
Tilsammen løber de fire danske sprintere ræset på under 40 sekunder. Simon Hansens tur tager lige omkring 10 sekunder.
Sprinterens 10 år med hårdt arbejde kan være overstået på 10 sekunder. Men det tænker han ikke så meget på. Han er vant til, at de store øjeblikke går hurtigt, men det betyder ikke, at han ikke kan nyde dem.
- Sådan er min sportsgren jo. Det fede for mig er alt det arbejde, vi også laver i opvarmningen. Vi laver sindssygt meget, der skal lade op til vores 4x100 meter, og så glæder man sig bare til at komme ud og fyre den af.
- Der er ikke noget federe, end at løbe med 40 km/t og sprinte mod de bedste i verden, så man kan sagtens nyde en 100 meter, selvom det går hurtigt, fortæller Simon Hansen.
Sprinteren fra Bordring og resten af landsholdet løber indledende runde den 5. august