Online cookies hitter: Nu behøver tyskere ikke rejse helt til vestkysten

Ejvinds Bageri sælger cookies på nettet, og nu vil bagerfirmaet også levere friskbagte cookies til tyskerne.

Det er cookies i mange forskellige afskygninger, som bageriet vil sende til Tyskland.
Det er cookies i mange forskellige afskygninger, som bageriet vil sende til Tyskland.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Nu behøver tyskerne ikke længere tage turen til vestkysten for at få friskbagte cookies.

Det familieejede bageri Ejvinds vil nemlig også satse stort på det tyske marked.

- Vi har været vant til at arbejde med tyskerne, fordi der er mange tyske turister herude, så vi føler, vi kender dem. Og så der er mange gode fragtforbindelser dertil, siger Jeppe Borggaards Jørgensen, der er bagermester og medejer af bageriet.

Bageriet har testet det tyske marked i knap et år, men nu er virksomheden for alvor begyndt at satse på nabolandet og har ansat et team, der kun fokuserer på webshoppen med cookies.

- Vi vil forsøge at gøre som i Danmark. Altså sende friskbagte cookies hvor kvalitet er god, og hvis produktet er godt, så skal det sælge sig selv, og så vil folk gentage deres køb, fortæller han.

Brancheorganisation: - Det er godt tænkt

Ifølge BKD-brancheorganisationen for professionelle bagere- og konditormestres formand John Jønsson har det vestjyske bagerfirma fat i noget.

- Det er godt tænkt. Især den unge generation har andre købsvaner, end man så tidligere. De er vant til at købe på nettet, og de er vant til, at de kan handle på mange tider af døgnet - og så er de vant til at få ting leveret til døren, fortæller formanden og fortsætter:

- Vi taber helt sikkert nogle kunder, hvis vi ikke gør noget som for eksempelvis det her, hvor de når ud til endnu flere.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Idéen blev skabt midt i krise

Bageriets webshop kom i luften her i landet under corona, da de ikke måtte sælge eller servere brød og kager. 

Men under nedlukningen fik Jeppe Borggaard Jørgensens lillebror idéen til at levere friskbagte cookies til døren.

Han pitchede idéen til resten af familien og siden da, gik det stærkt.

- Vi har arbejdet på webshoppen lige siden, og den bliver bare større og større, og det er virkelig fedt, at et gammelt familiedrevet bageri udvikler sig, og at de ting vi laver virker, siger Jeppe Borggaard Jørgensen.

Men kan de ikke bare købe cookies i tyske bagerier, for hvad tænker I, i forhold til den CO2 I nu er med til at udlede ved fragten?

- Vi arbejder også på den grønne omstilling. Det er blandt andet med emballagen, og vores fragtaftaler bliver også mere og mere grønne. Og så flyver vi heller ikke derned, vi kører med cookies, oplyser medejeren. 

Jeppe Borggaard Jørgensen i bagerforretningen i Hvide Sande.
Jeppe Borggaard Jørgensen i bagerforretningen i Hvide Sande.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Fornem pris 

Ejernes fornyelser og det hårde arbejde har ført til, at bagerfirmaet netop har modtaget en gazellepris fra Dagbladet Børsen, fordi de har fordoblet væksten de seneste fire år.

- Det er vildt, og det var ikke noget, vi havde regnet med eller havde arbejdet for, men det er et skulderklap, så det er rigtigt fedt, understreger han.

I alt har Ejvinds Bageri otte butikker og en webshop.

På nuværende tidspunkt har de ikke planer om at åbne flere fysiske butikker.

Se eller gense da TV MIDTVEST besøgte familie-virksomheden i serien "Fast Arbejde"