Skoleleder kan ikke vente med at få elever tilbage: - Nu handler det om at være sammen

En skoleleder og en gymnasierektor i Vestjylland er ikke tvivl. Eleverne skal have lov til at hygge sig sammen efter måneders socialt fravær, når flere klasser kan vende tilbage til skolen én gang om ugen frem til påske.

1:13
Søndag var dagen, hvor de sidste forberedelser blev gjort, før elever vender tilbage til folkeskolen og ungdomsuddannelser.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Ventetiden er snart forbi for mange af de elever, som længes efter at komme i skole igen.

Mandag vender højskolerne tilbage til hverdagen, mens gymnasiernes 1. og 2. g’ere og folkeskolernes 5.-8. klasser dog kun må komme fysisk i skole én dag om ugen – udendørs.

Det passer skoleleder på Lem Stationsskole, Marianne Kipker, fint. Det giver plads til at lade det sociale fylde vitale vitaminer på eleverne, der har siddet isolerede med hjemmeundervisningen siden december.

Bål, hygge og madlavning er blandt andet på programmet.

- Det bliver godt for dem at få nogle dage sammen igen.

- Det er vigtigt, at de ikke bare skal sidde og lave noget, som de kunne lave derhjemme alene. Det har de dage nok til. Nu handler det om at være sammen og være fysisk til stede, siger Marianne Kipker.

Gymnasierektor står med en udfordring – men eleverne skal hygge sig

På handelsskolen i Ringkøbing er det dog med blandede følelser, at 1. og 2. g’erne nu vender tilbage. For hvordan underviser man udenfor i et fag som eksempelvis afsætningsøkonomi?

- Det er selvfølgelig udfordrende, når vi snakker gymnasieniveau. Det er jo primært en boglig uddannelse, lyder det fra Jens Præstegaard, der er rektor på handelsskolen i Ringkøbing.

Rektor på Gymnasiet HHX i Ringkøbing, Jens Præstegaard, er klar til lade eleverne hygge sig for en stund. Så må fagligheden vende stærkt tilbage senere.
Rektor på Gymnasiet HHX i Ringkøbing, Jens Præstegaard, er klar til lade eleverne hygge sig for en stund. Så må fagligheden vende stærkt tilbage senere.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Bekymringen er dog ikke større, end at den også skal tackles med noget socialt samvær. Det trænger de unge elever til. Så må fagligheden vende tilbage på fuldt blus, hvis forhåbningen om en genåbning efter påske holder stik.

- De skal ud og gå en faglig tur med deres klassekammerater, men jeg tror ikke, der bliver så meget faglighed – de skal ud og hygge sig og se deres venner.

- Der skal være fuldt ud plads til det sociale. Hvis det var noget, vi skulle gøre i lang tid, så var det en anden snak, men i det her tilfælde skal det handle om noget socialt, siger Jens Præstegaard.