Heidi, Brian og fire børn brugte alt for mange penge på mad: Nu har de fået hjælp fra en influencer

I to år har influencer Kristine Melgaard-Mani levet af sin forretning – og konto på instagram: Familieliv på budget.

Heidi Andersen (tv) har fået hjælp fra Kristine Melgaard-Mani (th) til at spare på madbudgettet.
Heidi Andersen (tv) har fået hjælp fra Kristine Melgaard-Mani (th) til at spare på madbudgettet.
Foto: Morten Beckert Thomsen, TV MIDTVEST

Heidi og Jimmy har fire børn på mellem 2 og 18 år. De bor i Silkeborg, og så har de i en længere periode været træt af mængden af penge, de hver måned brugte på mad.

- Vi forsøgte en masse, men følte ikke, vi kom i mål med det. Vi ville bruge 5000 kroner om måneden, men vi overførte oftere til kontoen, end vi ville, siger Heidi Andersen.

Derfor reagerede hun på en mulighed, der opstod i forbindelse med genbrugsfestivalen i Silkeborg – Skraldival – hvor man søgte en familie, der i en uge skulle leve efter råd fra influenceren Kristine Melgaard-Mani, der driver instagramkontoen og forretningen Familieliv på budget.

De råd har Heidi Andersen og familien taget til sig, og efter et par uger er der positive resultater.

- Det er stadig nyt, og vi er i proces, men jeg vil tro, vi er kommet ned på 800 kroner om ugen, siger Heidi Andersen.

Influencerens gode råd

På Kristine Melgaard-Manis instagramkonto, Familieliv på budget, finder man hundredvis af opslag med gode råd til at spare penge.

Og på Skraldival kunne man opleve hende på scenen fortælle om, hvilke gode råd, der hjalp Heidi Andersens familie, når det kommer til madspild og besparelser på madkontoen.

1. Spild

- Ret dit fokus på madspildet. Der kan være mange penge at spare.

2. Supplement til kødet

- Man kan erstatte mange kødretter med bælgfrugter. Man behøver ikke at erstatte kødet fuldstændigt, men man kan fx skære halvheden fra og supplere op med bælgfrugter, hvilket er meget billigere.

3. Madplaner

Planlæg, hvad menuen skal lyde på i denne uge, i stedet for at tage ned og handle ind hver eftermiddag og tage stilling til det der.

Nye tanker om normal aftensmad

Ét råd har især hjulpet familien i Silkeborg.

- Vi fik kigget på, hvad vi havde i forvejen i skaber og skuffer, og fik taget rester frem og bare købt ekstra brød til, og så var der faktisk til en ret.

Og så har det krævet, at de skulle se anderledes på hele idéen med familien omkring aftensmadsbordet. Alle seks medlemmer behøver nemlig ikke t spise lasagne. Hvis der er rester fra forskellige menuer, er det også et måltid.

- Det kan godt være, at der i stedet er tre-fem ting på menuen hver aften, og det passer os faktisk fint, siger Heidi Andersen.