Udklædte soldater og modstandsfolk gjorde historien levende
Krigshistorien blev gjort levende igen med hjælp fra 120 frivillige udklædte soldater og modstandsfolk, som skulle illustrere Silkeborgs rolle i krigen.
Der var masser af bang i Silkeborg søndag.
Silkeborg Bunkermuseum gjorde nemlig historien levende med hjælp fra 120 frivillige udklædte soldater og modstandsfolk, som skulle illustrere byens rolle under besættelsen i 1940-1945, fortæller Bent Markussen, der er formand for museet.
- Normalt formidler vi historien om det tyske hovedkvarter i Silkeborg Bad, men i dag gjorde vi historien endnu større. Vi havde både amerikanske, engelske og tyske soldater udklædt og modstandsbevægelsen, så vi viste et større billede af, hvad der foregik under krigen, forklarer formanden.
I alt oplevede 3000 besøgende blandt andet kampscener mellem soldaterne og en jernbanesprængning fra modstandsbevægelsen.
Og formanden havde ikke regnet med, at så mange ville dukke op til bunkerens dag, som de kaldte arrangementet.
- Besøgstallet overstiger vores forventninger, vi havde håbet på et par tusind, så vi er meget glade, siger Bent Markussen.
Det er 70 frivillige, der driver Silkeborg Bunkermuseum, og det er blandt andet ved arrangementer og guidede ture, de får deres indtjening.