Thy Whisky åbner destilleri: Det er en kæmpestor ting for os
Med åbningen af et nyt destilleri, foregår hele produktionen af Thy Whisky nu på slægtsgården i Gyrup.
Gården i Gyrup har eksisteret i næsten 100 år, og i snart 10 år har den været hjemsted for Thy Whisky.
Lørdag åbnede et nyt destilleri, og ejerne kan glæde sig over, at de nu selv står for hele produktionen.
- Fra vi sætter korn på marken til vi tapper på flasken, foregår det her på gården, og det er en kæmpestor ting for os, siger Andreas Poulsen, som er medejer af Thy Whisky.
Hvis de kan i udlandet, kan vi også
Sammen med resten af familien er Andreas poulsen 8. generation af ejere på den familiedrevne økologiske gård.
Et landbrug som i 2010 også begyndte at lave Whisky. Det hele startede med en fiks ide.
- Det startede med min far, som interesserede sig for Whisky. Han tænkte, når de kan lave whisky fra korn i udlandet, må vi da også kunne gøre det her i Gyrup, fortæller Marie Stjernholm, som også er medejer af Thy Whisky.
Han fik ret, og der var ikke langt fra tanke til handlingen. Kornet var fra Thy, men destillering foregik udenbys.
Men med det nye destillationsapparat er det fortid, og hele produktionen skal nu foregå på gården i Gyrup.
- Det er en skør ting at begynde at lave whisky på bondegård i Thy. Det kræver noget entusiasme, ikke bare fra os selv men også fra vores lokalområde. Og der oplever vi en kæmpe støtte, siger medejer Andreas Poulsen.
Ved åbningen blev de første 1000 flasker økologisk whisky sat til salg, men der kommer mange flere.
Thy Whisky håber på at kunne producere 30.000 liter whisky om året.