Ungt par køber gammel kro: Her skal være bryllupper og gastropub
Dee El-Zarif og Mads Zartow overtog Morup Mølle Kro 1. februar. Nu åbner de for spisning.
Hun er fra London, han er fra Herning. De mødte hinanden på en restaurant i Frankrig, og nu åbner de en kro i en lille landsby i Thy.
- Vi har arbejdet for så mange andre i restaurationsbranchen, så det bliver helt fantastisk at få sit eget og arbejde for sig selv, siger Mads Zartow.
Vi besøger dem, godt en uge inden de skal åbne. Der er travlt. Meget travlt. Det vrimler med håndværkere både inde og ude, men kroejerne er fast besluttede på at åbne for de første gæster på fredag.
- Vi skal i gang, så vi åbner for spisning i det, vi kalder vores gastropub, forklarer Mads Zartow.
Den er inspireret af den klassiske, engelske pub, hvor man kommer hyppigt og ofte for at få et måltid hverdagsmad.
- I England ville en by af den her størrelse have mindst én pub, forklarer Dee El-Zarif, og det vil sige en by med få hundrede indbyggere.
- Vi har fået den skøre idé at bringe en engelsk pub til Danmark, så det er virkelig spændende og et stort projekt, tilføjer hun og trækker vejret dybt.
I gastropubben vil de blandt andet servere fish and chips, hjemmelavede burgere, cottage pie og selvfølgelig afternoon tea.
Mere end pub
Pubben i de gamle krostuer bliver kun første etape. Med til kroen hører også over 20 værelser, festlokaler, havestue og udearealer lige ned til Hvidbjerg Å.
- Omgivelserne her er helt perfekte til bryllupsbilleder, så det er selvfølgelig nogen af de fester, vi vil satse på, siger Mads Zartow.
Der kan være 120 gæster i festlokalet, men både det og værelser skal shines up, før de tager hul på næste etape, som også tæller morgenmads- og a la carte-restaurant.
- Det bliver spændende, og vi har masser af planer, siger Mads Zartow.
Gammel kro
Mange har helt sikkert gode minder fra Morup Mølle Kro, hvor der gennem tiderne er holdt et hav af fester, ålegilder og andre arrangementer. De seneste 10 år har der ikke været krodrift, men det har været muligt at leje festlokaler og værelser.
- Til årsskiftet ophører de sidste lejemål, og så skal vi til at se på værelserne, forklarer Mads Zartow.
Han har arbejdet som køkkenleder og kok i mange år, så han regner selv med at stå ved gryderne. Dee El-Zarif kommer til at stå for planlægning og træde til, hvor der er behov for det. Desuden venter hun parrets andet barn til sommer - lige midt i højsæsonen.
- Det er da god planlægning. Hvis barnet kom midt i lavsæsonen, ville det være alt for kedeligt, griner Mads Zartow.