Fra Tanke til Handling til Business

Sisse og Mads levede storbylivet i Oslo, da deres drømme førte dem til Thy

Mads Hansen havde et godt job på en restaurant i Oslo, da hans kone ville hjem til Thy. Nu har de i to år haft restauranten Bryggen i Thisted.

9:02
I vores serie om de Midt og vestjyske iværksættere skal vi møde Sisse og Mads Hansen, som har startet egen restaurant for knap to år siden. Det er historien om at flytte fra Norge til Thy for at forfølge drømmen – og pludselig at være chef og have ansvar for menukort og medarbejdere.

Det er snart to år siden, at Sisse og Mads Hansen satte alt på et bræt for at forfølge iværksætterdrømmen og åbnede restaurant Bryggen i Thisted.

Det var en stor drøm for parret, der da også stadig kan blive helt overvældende over, at de slog til.

- Det er jo helt vildt. Det er helt ubeskrivelige følelser. Det er jo ikke kun et hus, du har købt - du har jo faktisk købt din arbejdsplads. Og der er kun os til at sørge for, at der kommer penge ind. Vi har jo satset alt på det her, fortæller Sisse Hansen.

Sisse Hansen er fra Thy, men mødte sin fremtidige mand i Norge. Da de fik barn nummer to, så overbeviste hun ham om, at han skulle med til Danmark.
Sisse Hansen er fra Thy, men mødte sin fremtidige mand i Norge. Da de fik barn nummer to, så overbeviste hun ham om, at han skulle med til Danmark.
Foto: BB Medier

Fra Oslo til Thy

Sisse er født og opvokset i Thy og er uddannet indenfor catering. Hun arbejdede på restaurant Tango i Stavanger i Norge, da hun mødte kokken Mads.

Derefter blev danske Sisse og norske Mads kærester, og det unge par fik en lille søn og flyttede til Oslo, hvor Mads blev headhuntet til jobbet som køkkenchef på en større restaurant, Sentralen.

- Det var et superdejligt job, hvor jeg stortrivedes. Og så fik vi barn nummer to, og så ville Sisse pludselig hjem. Hjem til Thy og Danmark, hjem til svigermor og familie og venner. Så måtte jeg jo følge med. Og kom til et nyt land, en ny by – og nye muligheder, siger Mads André Hansen.

Købte egen restaurant

I Thisted viste der sig snart en lokal restauratør, som gerne ville sælge sin restaurant til dem.

Det lykkedes også at finde en bank, der var med på projektet, og en privat investor skød yderligere penge i, og så var Sisse og Mads pludselig iværksættere.

- Så blev det bare lige pludselig til virkelighed, og så gik det ret stærkt. Der gik jo ikke andet end et par måneder, så var vi i gang med en total renovering. Så gik der en måned med det, og så lige pludselig åbnede vi faktisk en restaurant, fortæller Sisse Hansen.

Tilsammen har Sisse og Mads mange års erfaring i branchen som ansatte lønmodtagere, men de har hele tiden haft en fælles drøm om at have deres eget sted.

- Vi har arbejdet for mange forskellige og set deres succes. Og så får du lidt lyst til at prøve at opleve den succes selv. Prøve at være den person, som lykkes med at skabe et sted, som folk synes er godt og hvor de har lyst til at komme tilbage til. At få succes på den måde og skabe sit eget liv. At være sin egen chef, fortæller Mads André Hansen.

Mads André Hansen arbejdede som kok i Norge, da han mødte Sisse Hansen. Nu har de sammen en restaurant i Thisted.
Mads André Hansen arbejdede som kok i Norge, da han mødte Sisse Hansen. Nu har de sammen en restaurant i Thisted.
Foto: BB Medier

Norsk inspiration

På Restaurant Bryggens menukort kan man ane flere af de ideer, som parret har taget med sig fra tiden i Oslo.

For eksempel har de introduceret thyboerne for storby-fænomenet social dining – altså at man bestiller en masse små retter og deler dem med hinanden.

Den dag vi besøger Sisse og Mads, skal restauranten for første gang danne ramme om en intim jazzkoncert, og parret drømmer om mange flere kulturelle aftenarrangementer, blandt andet standup comedy.

I det hele taget er der fuld fart på hverdagene. Hjemme i privaten er den lille familie vokset yderligere, og tæller nu tre børn, alle tre drenge. Og i det professionelle virke har parret mange flere planer.

- Det er jo bare fedt at se, at der er glade gæster, og at folk har haft en god oplevelse. Det er jo også en af de ting, der gør, at man bliver ved med at have lyst til at gøre det her og har lyst til at fortsætte. Det er, når man har haft en af de der succesaftener, hvor det hele bare har kørt skidegodt, og det er jo det, der driver en. Det er jo gæsterne. Det er dem, der er vores chefer, siger Sisse Hansen.