Kærshovedgård skaber utryghed i lokalområdet

Beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgård har fjernet trygheden fra Bording, lyder det fra de lokale.

Kærshovedgård
Foto: Arkiv

Politiet holdt i dag møde om de problemer der opstår, når beboerne fra Udrejsecenter Kærshovedgård kommer ud i lokalmiljøet. Og der er i den grad brug for handling, mener en af de lokale.

- Det er ikke rart længere. Det skaber bare utryghed, siger Bianca Løhde fra Bording.

I et opslag på Facebook gør hun det klart, at byen har nået et punkt, hvor den ikke længere kan håndtere beboerne fra Udrejsecenter Kærshovedgård, og det er der tilsyndeladende flere borgere, der er enige i. 

- De kommer jo tit i flok og når man står der med en fire-årig og en barnevogn, så er det altså ikke vildt behageligt, siger Bianca Løhde, der til daglig er studerende.

Bianca Løhde håber på, at der kommer til at ske noget, så hun igen kan gå trygt rundt i lokalområdet.
Bianca Løhde håber på, at der kommer til at ske noget, så hun igen kan gå trygt rundt i lokalområdet.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Politiet: "Vi kan ikke løse årsagen til problemet"

Kærshovedgård åbnede som udrejsecenter i begyndelsen af 2016, og huser lige nu omkring 200 udviste asylansøgere. Efter en række episoder hvor forskellige erhvervsdrivende har oplevet problemer med personer, der angiveligt bor på Kærshovedgård, holdt politiet i dag et møde om problemet - uden dog at finde en løsning.

- Vi kan jo ikke løse årsagen til problemet. Det er symptombehandling, men vi kan jo godt gå ind i det og sige: Har I selv nogle forslag, så kan vi prøve at se, om vi kan være medvirkende til det, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Michael Nielsen, som driver tankstationen OK Plus i byen, er godt tilfreds med den udstrakte hånd, der nu kommer fra politiet. 

- Hvis der kommer lidt handling på det, ville det være rart. Det kunne være mere patruljering - at de var mere til stede, siger han.

Præster i området reagerer

Også hos en række kirkelige organisationer er der frustration omkring situationen med Udrejsecenter Kærshovedgård. Folkekirken har siden starten af 2016 været engageret i forholdene for de afviste asylansøgere på Kærshovedgaard, og den anspændte situation har fået en flok præster til arrangere en stor høring i det nye år.

- Kan vi bare som samfund sætte mennesker tidsubestemt i et ingenmandsland? Det er det, vi gerne vil sætte fokus på. Vi må som samfund kunne gøre det bedre end bare at putte dem væk og tro, at problemet forsvunder af sig selv, siger Lindvig Osmundsen, sognepræst i Bording.

Høringen vil finde sted 19. februar i Ikast-området og vil have et panel bestående af juridiske, teologiske og menneskelige stemmer, som det hedder i invitationen. Desuden vil Midt- og Vestjyllands Politi inden jul holde møder med både borgere og ehvervsdrivende om situationen. 

Bianca Løhde har lavet et opslag på Facebook, hvor hun giver udtryk for, at beboerne på Kærshovedgård gør hende utryg.
Bianca Løhde har lavet et opslag på Facebook, hvor hun giver udtryk for, at beboerne på Kærshovedgård gør hende utryg.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST