Overblik: Her er forløbet omkring politiskolen
Processen omkring placeringen af en ny politiskole har været alt andet end kønt. Her får du et overblik over forløbet.
Forløbet omkring placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark har været alt andet end ligetil. Både lokal- og folketingspolitikere har meldt sig på banen med synspunkter og holdninger, og hele processen er gang på gang blevet mere indviklet. Her får du et overblik over politiskolesagen.
- November 2015:
Som en del af aftalen for politiets økonomi frem mod 2019 aftaler Venstre-regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative at oprette en ny politiskole i Vestdanmark i 2018.
Optaget på politiuddannelsen skal fordobles med omkring 900 personer til i alt 1830 politielever.
Der afsættes i alt 100 millioner kroner.
I alt 32 kommuner ønsker at huse den nye politiskole.
- 5. november 2016
Rigspolitiet har i en rapport vurderet mulighederne for at etablere en politiskole vest for Storebælt.
Konklusionen lyder, at det vil være muligt at benytte en eksisterende bygning, men at en ny vil sikre bedre rammer.
Bliver det ikke et nybyggeri, anbefaler Rigspolitiet tre konkrete bygninger i henholdsvis Vejle, Skanderborg og Holstebro.
- 9. november 2016
Daværende justitsminister Søren Pind (V) meddeler, at regeringen agter at placere en nybygget politiskole i Herning. S og DF kritiserer beslutningen og kræver, at sagen drøftes i forligskredsen.
- 27. november 2016
VLAK-regeringen har i sit regeringsgrundlag skrevet ind, at den nye politiskole skal bygges op fra bunden i Herning. S og DF fastholder kritikken.
- 19. januar 2017
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) melder ud, at regeringen er klar til at droppe sit krav om, at den nye politiskole skal placeres i Herning. Han fastholder dog, at skolen skal være et nybyggeri.
- 23. januar 2017
Partierne bag aftalen indkaldes til nye forhandlinger.
/ritzau/