Dag 1 for Skralde-Knud: Overflod af skralde-mad

Mine vildeste forhåbninger blev overgået, da jeg første gang hev mad op af containerne bag Rema 1000, Fakta og Netto.

Jeg har indtil videre kunne nøjes med at rode efter skrald i containere som dem her. Det passer mig fint, at jeg ikke har behøvet at skulle kravle op i containerne.
Jeg har indtil videre kunne nøjes med at rode efter skrald i containere som dem her. Det passer mig fint, at jeg ikke har behøvet at skulle kravle op i containerne.
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

SKRALDEMAND DAG 1: Jeg var nærmest ekstatisk, da jeg efter min første skraldetur i nat gjorde status. Bevares, meget måtte kasseres. Mest på grund af min forfængelighed. Jeg ærgrer mig eksempelvis stadig over de tre grønne pebere, som så super friske ud. Men det brunlige stads de søbede rundt i fik mig til at droppe dem. Ligeså med den halve laks, som var så fedtet i overfladen, at jeg ikke turde spise den.

Første måltid fuldført

Jeg er allerede nu 100 procent sikker på, at jeg i hele den her uge kan få tre daglige måltider baseret på skrald smidt i supermarkedernes containere. Min morgenmad i dag - mit første skraldemåltid - bestod således af en banan, to clementiner, en skrællet pære og en god gang gammelsdags havregrød. Og det lykkedes næsten at lade være at tænke på, hvor råvarerne kommer fra.

 

Mit første 100 procent skralde-måltid bestod af en portion havregrød med klementiner, banan og pære til.
Mit første 100 procent skralde-måltid bestod af en portion havregrød med klementiner, banan og pære til.
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

 

Masser af sundt på lager

Mens jeg skriver dette, mærker jeg stille og roligt min maverumlen lægge sig. Og når jeg så kigger ud over mit slaraffenland af fødevarer, så er jeg fortrøstningsfuld. Der er først og fremmest rimelig sikkerhed for nok frugt og grønt til at holde den sunde linie. Jeg har flere slags brød, jeg har ost, jeg har pasta, jeg har havregryn. Og en hel masse andet.

T-bone steak til aften

Kødet bliver udfordringen. Jeg har frosset det meste ned for at være sikker på, at det kan holde sig. Der er nok af det, men hvor friskt det er, er jeg usikker på. Der er både ferske kyllingebrystfiletter, kogt skinke, kødboller på dåser, you name it. Og så er der juvelen: En stor okse T-bone steak, som jeg tror jeg vil feste igennem med allerede i aften. Måske sammen med en gang bagte rodfrugter?

Kamp på container-kanten

Skal der en lidt malurt i skraldebægeret på denne dag 1, så bliver det oplevelsen bag Fakta i Hammerum. Her mødte jeg godt og vel 10 skraldere, som klokken 21:15 gik på jagt samtidig med mig. Der var ikke just kærlighed i luften, da vi hang der indover kanten på containerne for at få fingrene i noget spiseligt.

 

 

1:04
Her spiser jeg mit første måltid. Man skal ikke tænke for meget over, hvor man har samlet maden op henne, mens man spiser.