Operation i Spanien gav Cecilie livet tilbage

En, der lige nu kæmper for at få den operation, som har givet Cecilie Holm Hildebrandt livet tilbage, er Bertine Engkvist fra Viborg.

Cecilie Holm Hildebrandt blev opereret 17. maj 2023 og har for nylig været på bryllupsrejse med sin mand. En rejse hun ellers ikke kunne have taget på på grund af hendes sygdom.
Cecilie Holm Hildebrandt blev opereret 17. maj 2023 og har for nylig været på bryllupsrejse med sin mand. En rejse hun ellers ikke kunne have taget på på grund af hendes sygdom.
Foto/Grafik: Privatfoto/Rigmor Sams

Cecilie Holm Hildebrandt fra København var sengeliggende 22 ud af døgnets 24 timer. Hun kunne næsten ingenting på grund af en sjælden bindevævssygdom, som gav hende et øget tryk på hendes rygmarv.

Men nu har hun fået en operation i Spanien, som gør hende i stand til igen at gå ture med hendes hund, støvsuge og hjælpe med at lave aftensmad. Noget der for de fleste ellers er dagligdags gøremål. 

- Jeg har fået meget mere livskvalitet tilbage, siger hun. 

Cecilie Holm Hildebrandt er stadig syg med sin bindevævssygdom, og hun bliver aldrig rask fra sygdommen. Alligevel var den operation hun fik livsændrende for hende. I dag vurderer hun selv, at de symptomer hun oplevede som kraftig hovedpine er 70 procent forbedret. 

- Jeg har fået mit liv tilbage igen, siger hun. 

Operationen fik hun i Spanien, fordi danske læger ikke vurderede at operationen ikke ville hjælpe hende. Derfor har hun også betalt for hele operationen selv. 

Ingen andre muligheder end at bede om penge 

Præcis den samme situation som Cecilie Holm Hildebrandt stod i for cirka et år siden, står Bertine Engkvist fra Viborg i nu. 

Hun lider af samme sjældne sygdom og kan i værste fald miste livet, hvis ikke hun får den nakkeoperation, som lægerne i Spanien mener er nødvendig. 

Derfor har hun nu også oprettet en indsamling, som skal gøre det muligt for hende at få den operation, hun har brug for. En operation der kommer til at koste over en halv million kroner. 

Selvom Cecilie Holm Hildebrandt nu har fået et - ifølge hende selv - værdigt liv med sin sygdom. Så er det svært for hende at se og høre om andre, der kæmper med sygdommen. 

- Det skærer i mit hjerte. Jeg ved, hvor hårdt det er at gå igennem, at være så syg og samtidig skulle tage sagen i egen hånd, siger hun. 

I øjeblikket er der samlet godt en fjerdedel af beløbet ind til Bertine Engkvists operation. Hun har oprettet en facebookside, hvor man kan følge indsamlingen. 

Betines bindevævssygdom har gjort hende lam i hendes venstre side. Det betyder, at hun nu er bundet til sin kørestol.
Betines bindevævssygdom har gjort hende lam i hendes venstre side. Det betyder, at hun nu er bundet til sin kørestol.
Foto: Privatfoto: Bertine Engkvist

Cecilie Holm Hildebrandt husker selv processen med at få samlet det nødvendige beløb ind. 

- Det tog alle kræfter, jeg havde, siger hun. 

Samtidig syntes hun også, at det overskred hendes grænser at skulle bede andre mennesker om penge til en operation. Men i sidste ende var indsamlingen en nødvendighed. 

- Jeg kom til et sted, hvor jeg ikke følte, at jeg havde andre muligheder tilbage end at bede om den hjælp, siger Cecilie Holm Hildebrandt. 

Selvom Cecilie Holm Hildebrandt har fået sin operation, så arbejder hun videre for, at patienter med samme sygdom som hende selv og Bertine Engkvist får tilbud om operation i udlandet fra det danske sundhedssystem. Det vil gøre, at patienter fremover ikke både skal kæmpe med en udfordrende sygdom og også selv rejse penge til en operation.