Politiet tager nyt redskab i brug i kampen mod uopmærksomhed
Politiet tog i dag et nyt redskab i brug i kampen mod uopmærksomme trafikanter. En kikkert, der kan spotte de uopmærksomme bilister på afstand.
Midt- og Vestjylland er den del af landet, hvor der sker allerflest ulykker i trafikken. Uopmærksomhed er skyld i en del af dem. Det er eksempelvis mobiltelefonen, der stjæler mange bilisters opmærksomhed. Nu tager politiet et nyt, simpelt våben i brug i kampen mod synderne.
Som den første politikreds i landet har betjentene i Midt- og Vestjylland nu mulighed for at spotte de uopmærksomme bilister på afstand ved hjælp af en kikkert.
- Vi har rigtig mange lastbilchauffører, der er slemme til at sidde med diverse kort og pc'ere oppe på rattet, fortæller politiassistent Jacob Smedegaard-Meyer.
I løbet af den time, hvor TV MIDTVEST var med politiet på patrulje syd for Holstebro, fik 17 bilister en bøde for enten at tale i mobiltelefon eller holde mobilen i hånden. Èn af dem var Christoffer Pedersen.
- Er det ikke lidt unfair? Jeg har ikke en chance for at gemme mig. Jeg kan ikke gøre mere. Det er jo træls, men så må man lade være med det pjat, lyder det, da politiet har vinket ham ind. Kort efter bliver han sendt afsted igen med en bøde på 1500 kroner.
Midt- og Vestjylland har kedelig rekord
Ifølge politiet er der brug for en ekstra indsats overfor bilisterne. Specielt her i landsdelen, hvor vejene er lange og lige. Tal fra Rådet For Sikker Trafik viser, at der i perioden fra 2011 til 2015 blev dræbt 52 personer på de midt- og vestjyske veje i uopmærksomhedsulykker. Det er det højeste tal i hele landet, hvor 283 i alt mistede livet.
- Det er jeg rigtig, rigtig ked af. Vi kæmper jo for at få vendt de her skræmmende og dybt tragiske tal, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.
Men politiet håber og tror på, at statistikken kan vendes. Blandt andet ved hjælp af kikkerten.
- Jeg tror faktisk, at dét at vi får fat i nogle af trafikanterne - og ja, for at sige det lige ud, tager dem med fingrene i kagedåsen, det kan have en opdragende effekt, siger Henrik Glintborg.